Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahy 1P. Rekonstrukce staršího RD

Od: tanner* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, koupil jsem rodinný domek v dobrém stavu a chci jej kompletně zrekonsturovat.
Momentálně přemýšlím jak vyřešit podlahy:
Všude v prvním patře chceme podlahové vytápění a v některých místnostech chceme i radiátory. Momentálně vyvážím vše co bylo pod dřevěnými deskami a nejsem si jistý co dál. Vím že musím udělat hydroizolaci a podkladový beton. Prostor mám cca 25cm do nuly ( hlavní vchodové dveře ). Topit budeme jenom plynem.
Dá se poradit, nebo mám uvést více informací?
Předem děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Také jsem už na toto téma odpovídal.Přízemí je dosti náročné na únik tepla.Pokud je pod domem základová deska,je tu zřejmě už hydroizolace.Pokud deska není,pak musíme aspoň 30 cm pod původní podlahy,Jako drenáž se položí nopová folie.Ta se položí s mírným spádem1 cm/ma zasype štěrkem.Na horní straně se flexitrubkou udělá větrání ven skrz zeďna štěrku se provede betonek(4 cm)Po zatvrdnut se položí foliová izolace,propojená pokud možná s hydroizolací stěn.Když tato není,přetáhne se folie aspoň 30 cm na stěny.pak se položí termoizolace,nejméně 25 cm polystyren podlahový.Na něj se přilepí systémové desky podlahového topení K uzavření podlahy je nejlépe použít suché podlahy Rigidur.Na ně lze jako krytinu možno použít cokoliv.Dlažbu,lino,plovoučku,nebo koberec.

JABRAKA

tanner*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Jen se zeptám, a proč drenážní trubku uvnitř? Mám vykopáno 25cm do země. Přemýšlel jsem , 5cm podkladový beton s kari sítí,na to ipa - protažená do stěn k ipě, na to 10 -12 cm EPS 100Z , na to podlahové vytápění, a znovu beton s plastifákorem. Po té finální povrch. Může takhle být?

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,zda si nepleteš 1.P jako přízemí.?

JB

tanner*
hodnocení

Ano. Prizemi

jabraka*
hodnocení

0x

Podkladní beton se klade na drenáž,ta se provětrává flexitrubkama ven skrze zeď.Na beton se položí hydroizolace,na ni tepelná izolace a systémovou desku pro uchycení trubek.Na to buď zálivka betonem,nebo suchá nášlapná deska RIGIDUR

JABRAKA

Jako amatér se zeptám, k čemu je dobrá drenáž pod podkladním betonem? Na kterým je klasická vodorovná hydroizolace spojená s izolací ve stěnách.

jabraka*

je dobrá tehdy,když je nebezpečí vlhkosti ze spodní vody.Pokud je v místě radon,dokonce se doporučuje i pro tento případ.Je potřeba přemýšlet.

JB

Proti vlhkosti ze spodní vody tam přeci je vodorovná hydroizolace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]