Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou minerální izolaci?

Od: jakubvm odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

potřebuji zateplit strop zespodu, minule jsem použil minerální izolaci Isover unirol plus, na doporučení, nebyl jsem s tím však spokojenej je to měkké takže mi to nedrželo mezi trámy, s čím se sem si poradil provázky , ale hlavně to dost kouše a člověk musí být v místnosti s rouškou jinak si z toho vykašlete plíce. Někdo říká že je knauf lepší . Poradtě mi.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
A proč strop ze spodu?

Jediné co ti moho doporučit¨z hlediska kousavosti izolacni-materialy.heurek/...

neboť jsem jí měl v ruce

ale podkud chceš ten strop zateplit ze vnitř tak napiš aspoň o co jde . Jistě dostaneš doporučení nebo radu od místních odborníků (v pravém slova smyslu ! )

jakubvm
hodnocení

Dům má tři patra , první patro je moje, stropy trámové , provádím rekonstrukci v 1np. je hotový byt takže z vrchu asi těžko.

Ve stropě nic nebylo , jen omítka s rákosem a podbití , já topím jak magor a oni na demnou nemusí topit vůbec :D

Tak jak to nemám chtít zateplit ...

jabraka*
hodnocení

0x

Proč tu, Jakube ,stále opakujeme,vnitřní zateplení ne.Fyzikálně to znamená,vytváření rosného bodu uvnitř izolace a tím její znehodnoení.Trochu se to dá napravit dokonalým utěsněním prostoru pod izolací parotěsnou zábranou,ale stejně to znamená prochlazení prostoru nad izolací s dalšími negativními důsledky.

JABRAKA

jakubvm
hodnocení

Dům má tři patra , první patro je moje, stropy trámové , provádím rekonstrukci v 1np. je hotový byt takže z vrchu asi těžko.

Ve stropě nic nebylo , jen omítka s rákosem a podbití , já topím jak magor a oni na demnou nemusí topit vůbec :D

Tak jak to nemám chtít zateplit ...

Máte pro svoje tvrzení nějaké výpočty, kolik tepla Vám utíká nahoru?

Myslíte si, že se byty mezi sebou ve stropě zateplují?

Pokud se Vá nelíbí prašnost izolací, zkuste takovou, které má na sobě textílii. Každá vata práší. Pokužijte polyš nalepený na Váš strop.

doplněno 19.12.16 21:05:

udělejte si výpočet teplot a vlhkosti, zdali se dosáhne rosného bodu ve stropu, ať již s izolací, či bez izolace.

Jdete špatným směrem, izolace je zbytečná, rosný bod tam nebude. To by nahoře muselo mrznout.

jakubvm
hodnocení

Zdravím, děkuji za reakci.

tak všeobecně teplo stoupá nahoru dokud se o něco ,, nezarazí,, a když tam nic není tak se nemá o co zarazit ...

Myslím že se stropy mezi byty zateplují díval sem se na projekt , bytového dumu od jedné z místních firem , která ho má na svěm webu. Staví bytové domy pro celé město již od revoluce.

Myslíte že jak píše p. Jabraka že mi vznikne rosení tak významné že by mohle poškodit trámovou konstrukci , nebo sádrokartonový podhled? Hlavně nerozumím co by se mělo nad izolací jako prochladit když jsou tam prkna, pvc nebo koberec ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]