Nejste přihlášen/a.
Zdravím,zajímal jsem se o to jak pronajímat byt,aby když nebudou nájemci platit abych je mohl co nejdříve vystěhovat. Tak mi známí poradil at si do nájmu dám známého (jen na oko ale s platnou smlouvou) a ten si tam teprve nastěhuje na smlouvu podnájemníka,který mu bude platit a bude mi to pak přeposílat. Tím znikne místo smlouvy nájemní smlouva podnájemní. V případně že dotyčný nebude řádně platit,tak dám výpověd tomu známému a v zápětí musi zkončit i ten podnájemník,protože jeho smlouva zanikne,když nájemník dostane výpověd.-)) má s tím někdo zkušenosti? Udajně nájemník je chráněn daleko více než podnájemník? který by se dopustil po tomto datu omezování svobody,kdyby mě byt neuvolnil včas? Děkuji za odpovědi.-))
Řešila bych to vratnou zálohou, např. nájemník zaplatí jako záruku 6 nájmů dopředu (myslím, že to si můžete stanocit sám). Jestliže přestane řádně platit nájem, tato částka se pak použije na zaplacení dluhu, příp. i na zaplacení poškozeného vybavení bytu apod.
Vratná záloha se pak vrací při ukončením nájmu.
A máte pravdu, nájemník je značně chráněn. Na internetu najdete vzory nájemních smluv, a upravíte si je v případě potřeby už sám. Doporučuju přesně popsat, co předáváte s bytem, v jakém stavu. V případě problému pošlete doporučeně varování, pak výpověď, opět doporučeně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.