Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost afsalt.pásu-při podřezená zdiva

Od: jendabendaa odpovědí: 10 změna:

chystáme se podřezávat, slyšel jsem, že životnost afsfaltové folie je 20let a proto se do podřezaného zdiva raději mají vkládat 2 vrstvy.

jaký typ, druh, značku konkrétně byste doporučili při podřezání? (při napojování na hydroizolaci pod podlahou se pak tyto dvě svařují čím?)

díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

je to určitě nesmysl,protože na základovou desku se navařují pásy izolace stejného druhu a životnost musí izolovat vlhkost po celou dobu životnosti domu.

JB

doplněno 18.12.16 10:43:

Nakonec něktré postupy doporučují jako izolaci nerezové plechy.Jejich trvanlivost je samozřejmě do smrti uživatele,

JB

sirko

jak se na ty nerezové plechy napojuje vodorovná izolace z pod podlah? :)

edyss*
hodnocení

0x

Já jsem podřezával celý starý dům před 18 lety a když jsem šel do prodejny pro izolaci, tak nějaký starší stavbyvedoucí ve frontě se ke mně otočil a říká mi: jestli chcete, ať vás to přežije, dejte si do základů pásy dva. Tak jsem dal dva, tehdy Foalbit (s hliníkovou folií) a ten druhý si už nepamatuji. Životnost je prý kolem 35 let, ale kde je pravda nevím...

hodnocení

0x

Jendo, životnost asfaltové izolace je hodně dlouhá, dnešní izolace i na sto let. Dvě izolace se dávají jako sichrovka při podřezávání, pokud jednu nějak poškodíte, špatně svaříte, a podobně, proto dáte za 60 korun vrstvu navíc.

Stačí Vám lepenka V 60 S 35(40) ve dvou vrstvách a svařené v jednotlivých vrstvách k sobě.

novisls

Živostnost takové "lepenky" je spíš tak desetina.

Ač dnešní hydroizolace na bázi asfaltu vydrží lecos, tak je stále pravdou, že většina sortimentu na trhu jsou obyčejné oxidované asfaltové pásy a ty víc jak 20 let nevydrží. Což ale neznemená, že tam za 20 let nic nebude nebo že to po 20 letech bude fungovat jakoby tam nic nebylo!

sice s Vámi nesouhlasím o délce života lepenek, ale to nevadí. V letech 1964 se natřel beton rozehrátým asfaltem, na něj asfaltová lepenka, opět nátěr asfaltem. Dodnes je to Ok. V 80 letech se již používali asfaltové pásy se sílou asfatlu okolo 3 mm. Dodnes sjou funkční. Vy tvrdíte, že dnešní vydrží jen 20 let.

OK, když to tak dobře víte...

novisls

Ono by to chtělo trochu víc číst až dokonce (zejména tu poslední větu). Netvrdím, že to není funkční, ale tvrdím, že to má živostnost za sebou, čili že to nemá parametry, které deklaroval výrobce když to prodával. Např. že to "cedí" jen do té míry, že si toho ani nejde všimnout, ale není to už těsné jako tomu bylo na začátku!

Totéž navíc tvrdí i výrobci, jsou podle Vás snad mimo mísu?

Pokud opravdu budu číst Vaší poslední větu, na kterou jsem právě reagoval, tak čtu:

"bude fungovat jakoby tam nic nebylo!"

Proto píšu, že je to Váš názor, ale tvrdím že nepravda. Proto si klidně tvrďte co uznáte za vhodné, já budu dělat to samé.

hodnocení

0x

Pokud vše provedete na 100%,lepenka nebude poškozena před položení,kvalitní svár,věřte tomu,že Vás přežije!Dvě vrstvy se občas dávají,nevím jak při dodatečné montáži,ale občas je to v projektu stanoveno-jedna je jen "obyčejná IPA" a druhá jak popisuje p.Milan,nebo dvě vrstvy izolace jako byl-je? Al4rad (pokud pamatuji dobře označení!.Ale toto jsem vlastně prováděli jen při celkové komplexní rekonstrukci plaveckého bazenu !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]