Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsechny kucharky a kuchare.
Mam za ukol koupit vanocni darek - strojek na nudle, pozadavek je, aby umel delat vlasove nudle.
Strojek je vybrany, umi nudle 1mm, problem je, ze v nabidce jsou na male nudle dva ruzne nastavce. Jeden dela nudle 1mm hranate, druhy dela nudle 1mm kulate.
Na ty hranate je podle navodu potreba valet testo na tenci platy, tedy predpokladam vic pruchodu strojkem pri valeni a tedy i vic casu a prace. Jiny rozdil mi nenapada.
Co je lepsi z hlediska kulinarskeho? Hranate nebo kulate?
Diky
Axus
u vlasových mě rozdíl nenapadá, u babičky jsme dělali vždy hranaté, protože jiná možnost nebyla. Opravdoví machři dokonce vlasové nudle krájí. Pro babičku bych osobně volil hranaté - žádné novoty.
Z hlediska kulinářů je to rozdíl snad jen u špaget resp linguine, na kterých drží omáčka lépe a proto je hodně lidí vč mě upřednostňuje.
to upřednostnění patřilo k linguine. Vlasové nudle jsou teď u nás vzácnost, takže si je klidně nakrájím čerstvé a rovnou uvařím. Ale moje máma a když byla babička, tak sušila po celém pokoji snad kila do zásoby.
Ilidka, Hahanaj a Clayman.
Diky, vypada to tedy na ty hranate, kdyz je to tedy takova domaci tradice.
Libor007. S tou tloustkou je to pravda, ze se da uvalet ruzna a podle toho pak jsou bud vyssi = tlustsi a nebo nizsi = vice nitove. Vergl z Tesca za 400 to neni, tak snad to bude fungovat.
Takze vysledek jsou hranate.
Diky vsem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.