Strojek na nudle - hranate nebo kulate

Od: Datum: 16.12.16 10:58 odpovědí: 6 změna: 16.12.16 14:09
avatar

Zdravim vsechny kucharky a kuchare.

Mam za ukol koupit vanocni darek - strojek na nudle, pozadavek je, aby umel delat vlasove nudle.

Strojek je vybrany, umi nudle 1mm, problem je, ze v nabidce jsou na male nudle dva ruzne nastavce. Jeden dela nudle 1mm hranate, druhy dela nudle 1mm kulate.

Na ty hranate je podle navodu potreba valet testo na tenci platy, tedy predpokladam vic pruchodu strojkem pri valeni a tedy i vic casu a prace. Jiny rozdil mi nenapada.

Co je lepsi z hlediska kulinarskeho? Hranate nebo kulate?

Diky

Axus


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.12.16 11:06
avatar

u vlasových mě rozdíl nenapadá, u babičky jsme dělali vždy hranaté, protože jiná možnost nebyla. Opravdoví machři dokonce vlasové nudle krájí. Pro babičku bych osobně volil hranaté - žádné novoty. :)

Z hlediska kulinářů je to rozdíl snad jen u špaget resp linguine, na kterých drží omáčka lépe a proto je hodně lidí vč mě upřednostňuje.


doplněno 16.12.16 11:35:

to upřednostnění patřilo k linguine. :) Vlasové nudle jsou teď u nás vzácnost, takže si je klidně nakrájím čerstvé a rovnou uvařím. Ale moje máma a když byla babička, tak sušila po celém pokoji snad kila do zásoby.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: axus®
Datum: 16.12.16 11:15
avatar

Diky za odpoved.

Tim uprednostnuje myslis ty hranate nebo dokonce ty rucne krajene?

Datum: 16.12.16 12:13
avatar

Koupila bych strojek na hranaté, to je taková domácí klasika. U těch kulatých bych měla pocit, že jím kupované (ony i v obchodech občas bývají i ty hranaté, ale charekteristické jsou prostě pro domácí výrobu).

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.12.16 12:38

Určitě hranaté ... u nás se taky dělao třeba z 15 vajec a sušily se na utěrkách a ubrusech všude možně a jak potom chutnaly a člověk jen sáhnul a měl je hotové. Dodnes si dělám i domácí fleky a široké nudle .

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 16.12.16 13:45
avatar
Strojek mívá 2 šířky krájení. Tloušťka se nastaví při válení těsta. Takže vyjdou niťovky, pokud uděláte tlustější těsto, tak jsou z toho hranaté špagety. A širší řezač nakrájí klasické přílohové nudle široké. Bez krájení máte lazaně. Jinak doporučuju přidávat semolinovou mouku. A doporučuju nekupovat vergl za 400 z teska.
Ohodnoceno: 2x
 
Od: axus®
Datum: 16.12.16 14:09
avatar

Ilidka, Hahanaj a Clayman.

Diky, vypada to tedy na ty hranate, kdyz je to tedy takova domaci tradice.

Libor007. S tou tloustkou je to pravda, ze se da uvalet ruzna a podle toho pak jsou bud vyssi = tlustsi a nebo nizsi = vice nitove. Vergl z Tesca za 400 to neni, tak snad to bude fungovat.

Takze vysledek jsou hranate.

Diky vsem.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.