Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekačka nestartuje

Od: mytrix* odpovědí: 3 změna:

Tento rok jsme kupovali novou sekačku VeGA 525 4SXH. Vše fungovalo dobře, nicméně teď jsem ji chtěl zazimovat, zejména vypustit olej, který tam je ještě záběhový a tak jsem ji nastartoval, abych jej zahřál.

Sekačka chytla asi až na 5 tý pokus, ale vzhledem k tomu, že skoro dva měsíce stála v nevytápěné garáži, tak asi normální. Bohužel po asi 2-3 minutách začal motor z výfuku nejdříve čoudit černý dým, následně začal střílet a zdá se mi, že jsem tam dokonce zahlédl plamen. Následně motoro zhasl a již nastartovat nešel.

Může mi někdo poradit, co se mohlo stát, popřípadě co zkontrolovat? Chtěl jsem se podívat na svíčku, zda je OK, ale bohužel jsem u sebe zrovna neměl klíč. Tak by mě zajímalo, kde hledat problém, popřípadě zda to rovnou nedát na reklamaci.

Jen doplním, že sekačka má naježděno skutečně jen pár jednotek hodin.

Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte to ešte v záruke,tak servis,možno sa presala len.

hodnocení

0x

Příliš dlouho puštěný sytič?

Podobné projevy také má, když se do čyřtaktu omylem neleje mix. A nebo se tam dostal olej jinudy, podle toho černého dýmu.

A co ta plánovaná výměna oleje? Jestli jsi před nastartováním obracel sekačku na bok abys zjistil, kde je vypouštěcí šroub, tak jsme doma. Olej je všude a to se motoru rozhodně líbit nebude.
doplněno 15.12.16 09:44: To je největší nevýhoda čtyřtaktnich motorů. Jak se nahne víc než na nějakých výrobcem povolenych 15% tak si člověk zardělá na problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]