Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych malou radu: mám kondenzační plynový kotel ENBRA 24 se zabudovaným trojcestným ventilem pro ohřev TUV v externím zásobníku. Pod kotlem připojen zásobník 80L dražice. Co se mi nezdá? Kdykoliv kotel sepne a začne topit do topné soustavy, současně čerpadlo žene topnou vodu i přes onen zásobník, ikdyž ohřev TUV není aktivován, protože zásobník je vytopený. Proč? Zásobník je natopen cca na 50 stupnů a čerpadlo mi přes něj žene topnou vodu cca 40-45 stupnů, to ten zásobník ochlazuje? Nemůže tam být třeba by-pass? Prostě nechápu, bohužel, proč to tak funguje, jestli je to normální, nebo je někde chyba. Díky za jakoukoli reakci, třeba bude někdo z Vás vědět nějaké rozumné vysvětlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.