Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvlhčení domu

Od: pepca* odpovědí: 20 změna:

Dopbrý den ,prosil bych o radu.Vlastním starší domek ktery postupně renovuji.Vědší část domu postrádá vodorovnou izolaci a ja stojím před problémem jak tyto stěny účině odizolovat.Jednou variantou je samozřejmě dodatečně izolaci dodat podřezáním zdiva.Druhou variantou je použít systém od firmy hydropol nebo aquapol. oba systémi v mém případě žádají stejné náklady .+ Prosím poraďte mi zda máte s timto systémem od těchto firem někdo nějaké zkušenosti a nebo jestli se jedná jen o sci fi.Předem děkuji přátelé...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jelikož malinko vím o vlhkých stavbách, doporučuji jedno z nejlepších (nikoliv nejlepší) řešení. Vložení dodatečné hydroizolace. Je více druhů vložené izolace. Podle peněz a vašich možností.

Pokud se budete zajímat od elekrickém odizolování, ať se to nazívá různě, vždy se bude jednat o vlhké zdi, páč na suché to nefunguje.

Takže závěr, nemám s těmito izolacemi žádné zkušenosti, páč ty zdi nevysuší!

viz kolega: jirikovovideni.eu/...

viz: cukrar.rajce.idnes.cz/...

alf*
hodnocení

0x

tady je to po vědecku sysifos.cz/...

a tady jak to funguje v praxi janoch.borec.cz/...

ovšem kdo je skutečným tvůrcem těch druhých stránek...? Další obsah webu - léčitelé, přírodní léčba ...

Moje mínění - proč ještě vlastně existují výrobci izolací, proč se do každého domu nedá krabička s anténkou případně nějaké UFO ke stropu, nejsou ti stavebníci divní, patlat se s lepenkou když stačí na hotovou stavbu namontovat UFO?

pepca*
hodnocení

Děkuji za odpověď. spíž sem měl ale na mysli systém ktery sice jako krabička vypadá ale má přívod el. energie. Prezentuje se jako vysílač ,ktery v okruhu cca 25 m od přístroje mění polaritu z + na - , tudíž vzlínající vlhkost změněním polarity se ma tlačit do podzákladí...cena přístroje je cca 90 000 kč .Můj známí tento systém má namontovaný již 2 roky a pochvaluje si suché zdivo.Člověk je od přírody nedůvěřivý a proto vás tu žádám o radu a druhý pohled na věc.Děkuji za jakoukoli odpověď bude li k věci a samozřejmě přínosem :)

ps. nejedná se mi o košík zavěšeny na stropě ...

doplněno 09.09.09 23:52:

mění polaritu z + na - nebo obráceně ...teď přesně nevim...omlouvám se...

hodnocení

0x

Jen takovy postreh, rikate ze oboji reseni Vas vyjde co do nakladu +-stejne. Podrezanim mate vyresenou vlhkost po celou dobu zivotnosti stavby. Myslite, ze ona elektronika ve Vami popisovanem zarizeni ma takovou zivotnost?
PS: Mit cely zivot zapnutou krabicku ve zdi... nehlede na to ze mam od prirody vrozenou nechut ke vsemu zareni at uz ma zarizeni hygienicky atest ci nema.

pepca*
hodnocení

Jde o to že v domku bydlíme dvě rodiny.Namontování krabičky je velice pohodlne a relativně i čisté.Hrubé podřezávání je spojeno s obrovskym nepořádkem atd. a taky nevim kam nastěhovat dvě rodiny po dobu vystavby.Proto sem se zajímal o ten hydropol.Já sem taky zastáncem lepenky a udělat vše po staru ale musím brát taky ohledy na ostatní.O rozkopání podlah radši ani nemluvím...:)

technikjirik*
hodnocení

0x

Tuhletu krabičku jsem viděl v praxi jen jednou a dost jsem se o ni zajímal. není vpodstatě nic co bych mohl říct proti používání,ale nějak vnitřně aniž bych to mohl dokázat tomu vynálezu nevěřím. Nevěřím v ve smyslu vedlejších účinků. Nechci zpochybnit vliv na mokré zdivo, ale vliv na zdraví lidí... Ta krabička má vliv na vodu a její chování a vlastnosti. Jenže lidské tělo je také jen voda a to minimálně z 80%. Jaký to má vliv na lidský organismus? V tomhle směru jsem konzervativec a zastávám raději taková řešení, která odstranují příčiny potíží a ne jen důsledky...píšete že to stojí 90 tis... no za tu cenu máte luxusní podřezání...kvalitně stabilně a napořád, bez ryzika poškoozování zdraví nějakou elektrickou parádou... ta "krabička" může mít jistě své opodstatnění, ale osobně sám za sebe říkám, že do běžného bydlení bych to nedával. Ani tehdy kdyby mi někdo tisíckrát dal certifikát o nezávadnosti. Jsou to prostě vlny

rv*
hodnocení

0x

Podobný domek též renovuji. Dle svých zkušeností doporučuji podřezání a vložení dodatečné izolace. Lze realizovat postupně amatérsky (samozřejmě s ohledem na statiku budovy). Metr podřezáte (optimální při cihlovém zdivu), nebo vybouráte (smíšené zdivo), necháte můstek nevybouraný a dále zase metr vybouráte. Vložíte izolaci a dozdíte. Po zatvrdnutí vybouráte můstky a doděláte izolaci tam. Pokud bude možné na hydroizolaci dozdívat např. Itongem, snížíte i tepelné ztráty únikem do základu. Pokud to spojíte se současnou výměnou starých podlah, budete mít nepořádek jen jednou. Je to za málo peněz a hodně práce.

pepca*
hodnocení

Všem Vám děkuji za rady a už teď vám mohu říci že na jaře se začne rubat :) Děkuji

Jaké složení zdi máte? Z čeho?

hodnocení

0x

Kdo nepodřízl, neuvěří, kdo podřízl, ví jak dobře udělal.

pepca*
hodnocení

Bůh ví...:( zdivo obsahuje převážně palenou cihlu, ale někde se i najde smíšené a i kotovice.

doplněno 10.09.09 20:49:

kotovice ta mi dělá nejvíce starostí ...jeden z důvodů proč jsem uvažoval nad tim stroječkem ...

Kotovice? to je na Moravě, páč na jaroměřsku to jsou "vepřovice"

Pořídil jsem si ze strojové pily list na železo, vevnitř uvázal na gumu k "něčemu" a venku jen tahal...

taky to jde, ale dneska už bych to nedělal...

pepca*
hodnocení

pane mě je 24 let...4 roky se věnuju rekostrukci tohoto domu...vím co znamená slovo dřina a pojem potit krev.pokud by ste mi trosku upřesnil ten váš vylepšovák byl bych moc vděčný. děkuji

doplněno 10.09.09 21:07:

předpokládám že jste řezal ve spáře?

Pepčo, jestliže rekonstrujete již 4 roky, tak víte co je dřina. A ještě Vás čeká další.

Vylepšovák, jak bych to popsal... Guma- pavouk z auta, zavlíkněte za "něco", třeba míchačku, za něco těžkého. Guma musí táhnout po směru řezu, aby tahala pilu zpět. Nesmí moc, ano málo. Aby jste se nenadřel. Samozřejmě můžete nahradit gumu jiným člověkem. Dodně páčidel, páč bouchat zbíječkou, nebo majzlíkem, to bolí, juj to bolí...

Jakmile ale přijdete na cihly, tak pomůže wapka a voda. Hodně klínovat, několik vrstev lepenky...

pepca*
hodnocení

voda a vapka?Několik vrstev lepenky? myslíte normálně ty pasy co pdsouvám do zdiva?No a jestli to dobře chápu tak vapka a voda by mě měla teoreticky pomoci odplavit z řezné spáry starou omítkovinu?A ještě jednou se ptám prosím vás , normálně řezat mrzi cihlami ve spáře?

Děkuji

alf*

a co takhle nechat si zasekat nerez plechy? Ráno přijeli, odpoledne odjeli, relativně čisté pokoukání to bylo, ruce (mě) nebolely, pravda, něco to stojí. Postup podřezání je třeba jirikovovideni.eu/...

pepca*
hodnocení

Ano taky jedno z řešení nad kterým sem uvažoval. Jelikož pracuji s omezeným rozpočtem keryý jsem letos vyčerpal tak se budu muset pokud nechci aby se práce na domě zastavily spolehnout na svůj um a dovednosti...tudíž odrubat si to sám.Jinak technologie podřezání zaražením nerezových plechů je vskutku famozní...s tím souhlasím .Ale jak říkáte ...něco to stojí. :(

Pepčo, alf má pravdu, ale já jsem to počítal kdysi pro sebe. Vyšlo mě levněji zbourat, nové postavit.

ano, wapka vyplaví nekvalitní maltohlínu, ano řezat mezi cihlami a pak pákou cihlu vypáčit...

ICQ 55180641, skype: milancukrar

pepca*
hodnocení

takže stačí vytlačit pouze jeden šár.upravit a očistit podloží před umístěním pásu lepenky , cihlu na maltu vratit a vyklínovata a vyházet cementovou malou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hydropol

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]