Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění plynového sporáku

Od: doktorblutwurst® odpovědí: 5 změna:
Rekonstruujeme u známého kuchyň, nelze jinak, než plynový sporák. Mnoho jich na trhu není, vybral si Moru. Problém je, že je sporák jen 85cm vysoký, pracovní deska velké které bude stát má 92cm a je ze dřeva + lamino.
V návodu na sporák je napsáno, že okolní nábytek, který převyšuje sporák musí být 20cm daleko od sporáku. Takovou díru tam nikdo nechce. V návodu je přímo zakázáno ho dávat na podstavec, vyšší sporáky se nedělají. Má někdo nějaký tip co s tím?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

2x

Já jsem tu mezeru využila. Vyrobila jsem si pojízdný kontejner na výšku sporáku, dovnitř jedna police a zábrany, které držely uložené plechy na pečení. Taky se dají zabudovat tyčky na zavěšení utěrek. Navrch nerez, přední strana podobná, jako dvířka linky a i to dobře vypadalo :)

hodnocení

0x

Předpokládám že sporák už máte, pro tyhle případy je varná deska .V každém příadě při osazení sporáku porušíte nějaký předpis výrobce,ale máme taky pecnou podložku pod sporákem a žádný problém není

figurek*
hodnocení

0x

Není podstavec jako podstavec. Nebylo by možné váš sporák postavit na vyzděný a okachlíkovaný špalík z betonu? Píšete, že rekonstruujete kuchyň a takový podstavec je víceméně podlaha.

panzerdragon*
hodnocení

0x

odpověď nemam, ale přidam ještě jednu věc, pokud sporák dáš výš zjisti si jak vysoko pak mají být horní škíňky od plynové plotýnky, vím že to bylo výš než u sklokeramický tak abys nedal výš sporák a pak nemusel dávat ještě výš ty horní škříňky

hodnocení

Díky za návrhy. Betonovy / kachlovy sokl by šel, ale bude plovoucka. Plynová deska by byla super, ale plynové trouby vestavěné se nedělají.
Ta menší skříňka na plechy zní super, díky za nápad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]