Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr plastových oken

Od: kacabka odpovědí: 7 změna:

dobrý den,
objednáváme okna na RD, jedná se o novostavbu. Ale jsem z toho docela jelen, velká nabídka, těžko si vybrat.
Máme nabídky od firem
RI okna - něměcký profilový systém salamander - 5ti komorový, zpěvněný ocelovými zinkovanými výztuhami, osazený rakouskám celouobvodobým kováním Maco a izolačním dvojsklem s teplým nerezovým rámečkem
dragon jinř. hradec
5ti komorový, konstrukční hlouka 70mm, neměcké profily KBE, dorazové TPE těsnění vyztužené po celém obvodu ocelovou žárově zinkovanou výztuhou, celoobvodové kování AUBI, zabudové bezpečnostní prvnky, dvojsklo
windoor cz
profily VEKA - softline 70 ad, pětikomorové, dvojité těsnění, vyztužená ocelovými pozinkovanými vyztuhami o síle 2mm, celoobvodové kování AUBI, izolační dvojsklo s nere rámečkem
oknostyl.cz - aluplast 7000
6tikomorové, stavební 80mm, těsnění EPDM, dvojsklo s plastovým termorámečkem Swisspacer, bezpečností celoobvodové kování německé spoelčnosti G-U,ocelová pozinková výztuha,,

pak jsem ještě narazila na okna rehau, ale tam jsem ještě nabídku nezasílala.
A teď fakt babo raď :), pro koho se rozhodnout. Cenově jsou tam rozdíly hlavně u oknostyl, nabízejí sítě proti hmyzu+hlíníkové parapety a pořád jsou oproti jiným o 15.000 níž. Osobně máme zkušenosti s Windoor a Ri okna (podle zkušenosti známých, spokojení).
Poradíte mi, na co ještě kouknout při výběru plastových oken? A jestli máte někdo osobní zkušenosti s výše uvedenými prodejci či výrobci, můžete se o ně podělit?
Moc děkuji Katka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zum*
hodnocení

0x

Ahoj, okna jsme měnili nedávno, nejsem v tom sice až tak zběhlá, ale dávali jsme dřevěná. Musí se sice každý rok natírat speciální emulzí a jsou taky dražší, ale vydrží už napořád. Plasťáky musíš vyměnit - pán co nám to dělal, říkal že v Německu je obrovská skládka se starejma oknama (vydrží cca 15 let, pak ten plast povolí a dělaj se škvíry a zase táhne.) Pak můžeš koukat na různé vychytávky jako zabezpečení proti otevření zlodějem atd. S výrobci zkušenost nemám.

Přeji dobrý výběr :)

kejki

Každá liška chválí svůj ocas, máme 16 let stará plastová okna, velká křídla a žádné škvíry. Žádné natírání, snadná údržba (mytí), já jsem spokojený.

arakain77*

ahoj.

plastová okna se vyrábějí asi 55,let.Výrobce profilů REHAU je už tak dlouho na trhu.Okna z této doby v plastu jsou k vidění v Šumperku.Bez známek POŠKOZENÍ,jen zažloutlá...co vy na to?

hodnocení

0x

profil neřešit, středové těsnění ano, trojsklo samozřejmě ano!

kacabka
hodnocení

tak díky, profil teda neřešit - proč?, no to mi moc nepomohlo, trojskla nechceme. Spíš mi šlo o výrobce, na koho se obrátit.

kacabko, velice rád Vám to vysvětlím, ale nebudu tu psát několik stránek textu.. Klidně on line ICQ 55180641, skype: milancukrar

Proč ne trojskla, víte to? Rám, silný a je jedno jestli kulatý hranatý...

Kolikrát denně kouknete jaký mají rám sousední okna? Ale ušetřit za topení, v létě za chlazení...

Cena trojskel a dvojskel je stejná. Někdy 3 jsou levnější jak 2.

arakain77*
hodnocení

0x

ahoj Katko.

doporučím vám z vaší nabídky oknostyl a RI-okna.Zkuste ještě nacenit u AZ-okna.Okny se zabývám hodně dlouho,a když prozradíte odkud jste,tak vám udělám nabídku osobně.Cenu s kompletní službou.

Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]