Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nejlevnější podlahu?

Od: venca72® odpovědí: 20 změna:

Dokončuji rodinný domek a došli finance. V přízemí kde je kuchyň + obývák je beton. Co použít jako nejlevnější podlahu? mirelon+ levnou plovoučku, nebo mne napadlo dát tenké OSB desky (tuším že jsou 10mm) a natřít je. Nejlevněji by asi vyšel sádrokarton, ale nevím jestli by se na podlahu hodil. Beton je rovný, takže by mirelon mohl na vyrovnání stačit.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Klidně (zátěžový) koberec. Rychle se položí, je nezničitelný a poslouží i později při malování, práci pod autem, nebo jako podložka pod bazén. Z obdobných důvodů jsem ho takto používal v kuchyni. Dá se sehnat za odvoz a i nový moc nestojí (asi 80 Kč/m2).

Za 80Kč není zátěžák, ale jen náznak koberce

hodnocení

0x

Z toho, co jste jmenoval je asi jediné reálné použít mirelon a plovoucí podlahu. Sádroš na podlahu je nesmysl, OSB sice použít můžete, ale žádná krása to není, OSB se používá jako konstrukční nepohledová deska.

satak
12.12.16 08:14
hodnocení

0x

Linoleum.

pb®

Pletete si PVC-lino a linoleum, to jako přírodní materiál k nejlevnějším rozhodně nepatří. Jak název napovídá, je to přírodnina napuštěná lněným olejem, latinsky Linum -len a olej oleum, spojením názvů máme linoleum, pod obchodní značkou Marmoleum.

hodnocení

0x

Nežli nejlevnější OSB desku a nátěr (čím natřít), bede lepší nejlevnější plovoučku do doby, nežli našetříte na novou podlahu.

hodnocení

0x
Do kuchyně zátěžové pvc. Plovoučce stačí vylitá voda a můžete měnit. Máme zátěžové pvc osmý rok a je jak nové a bez otlaků od stolu a židlí. Vzor hrubé dřevo se suky(není hned vidět nečistoty) a povrch je mírně jakoby drsný, takže neklouže. V obýváku na zkoušku tu nejlevnější plovoučku a kdyby byla rovnější podlaha, tak je taky stále ok.
krtek*

když mi někdo řekne nebo napíše, že nechce plovoučku jenom kvuli tomu, že se mu může zničit když na ní bude vylitá voda, tak se mi otevírá kudla v papse a nejraději bych mu jednu uštědřil...tohle je tak debilní argument až to bolí...*bum*když si někdo pořídi plovoučku za 99,-/m2 někde z obi tak nemůže čekat zázraky ohledně kvality..je to jak s každým jiným výrobkem..byl jsem přímým svědkem vytopení 130m2 bytu a to dokonce 2x během 2měsíců a z celých 130m2 se vyměnilo pouze 5 poškozených lamel! ze 130m2 5lamel!..a proč?..protože to byla kvalitní plovoučka a ne nějaký šmečko z hobby marketů...kamarád si pořidil tuhle tu šméčkovou plovoučku u nás v baumaxu a pak se strašně divil, kor když to instaloval ještě na neznivelovanej povrch, že mu to vyskakuje ze zámků a praská...proč asi že?...

stejně debilní argument je, že se děcko nenaučí na plovoučce chodit nebo, že plovoučka není teplá...

asd1

Chce levnou podlahu, to se s kvalitou u plovoučky moc nedá zkombinovat ;) Mmch. lino vytopení přežije bez úhony, nemusíš měnit ani těch 5 lamel - budeš doma skladovat náhradní lamely jak tašky na střechu? A to píšeš že byla kvalitní.. Že vlhkem nabobtná většina plovouček je fakt. Při polití zateče pod plovoučku = rozebrat a vysušit. V kuchyni geniální ;) Ještě jsem neviděl kuchyň kde se nikdy nic nerozlilo a nespadlo na zem...

Do kuchyně jsem zastánce lina. - když se něco rozleje tak to utřete hadrem. Tlumí nárazy, takže se často ani nerozbije talíř atd. Vzorů je spousta, na první pohled je věrná "dlažba", "prkna" atd.

Lino silnější a pozor na ty s tvarovaným povrchem, špatně se to čistí - na hladké stačí hadr/ ty profilované se musí drhnout rejžákem. I silnější lino je lepší podložit např. zátěžákem.

Dlažba - je tvrdá = co křehkého spadne tak rupne, něco těžšího (kastrol) snadno štípne i dlaždici.

Pokud nejsou prachy, tak dobře vychází poskládat to ze zbytků - pruhy metr široké atd.

krtek*

ano vím, že tazatel chce levnou podlahu...já spíš reagoval na ten konkrétní příspěvek...člověk nemusí skladovat žádné lamely navíc..plovoučka není na šarže jako např. obklad či dlažba..prostě příjde a koupí balík stejné barvy..a opět...nabobtná jen nekvalitní s nekvalitním zámkem, kterým protíká..

podlaha
Plovoucí podlaha je mor. Jako nouzové krátkodobé řešení ok. Ale nechtěl bych ho už ani zadarmo.
panzerdragon*

plovoučka je mor, nechápu proč jí dávat

Tak zrovna kámoš by mohl vyprávět. Převrhnuté vědro na téměř nové plovoučce, ihned uklizeno. Za pár dnů z kuchyně plastická mapa alp. Rozdělat by musel celou podlahu a to je spousta práce, o peníze ani nejde.

hodnocení

ještě k tomu mám doplňující dotaz:

dávat to i pod kuchyňskou loinku nebo mít podlahu pouze kolem linky?

a kdybych chtěl dát plovoučku do kuchyně a komerec do obýváku tak jak to napojit?

krtek*

napojit nijak..skončíte v místě kde chcete a pak uděláte dilataci (mezeru) mezi těma podlahovinama a tu mezeru zakryjete nalepovací nebo šroubovací přechodovou lištou

hodnocení

0x

Jsem pro plovoučku...

A mirelon tam nedávejte, je k ničemu. Doslova se vyšlape a zmizí. Lepší je použít hobru.

hodnocení

děkuji všem za rady. Podívám se po zátěžových kobercích a plovoučkách a uvidím podle ceny.

balzerka

A pod ten koberec ještě tu izolační folii, tu silnější. V obchodě Vám poradí.

jabraka*
hodnocení

0x

Venco,

Mirelon se dává pod plovoučku jako kročejové tlumení.Já mám v celém bytě zátěžové koberce,Tyto typy v různých šířích jsou v cenách i kolem 100 Kč /m2.V normálních bytových podmínkách vydrží i 15 let,občas je nutno je vyčistit.

JABRAKA

jentak*
hodnocení

0x

Do kuchyně nedávejte nikdy levnou 6mm plovoučku za 99kč. Dejte alespoň 7mm. My máme takovou v kuchyni už 7let. Koupili jsme ji sice ve slevě, už nevím za kolik, ale před slevou byla kolem 250kč/m2. Máme ji ode zdi ke zdi, a i když sem tam na ni něco vyteče, jako v každé kuchyni, tak dodnes slouží, nepraskají zámky, nebobtná. Je fakt, že jsme ji hned po položení natřeli několikrát nějakým bílým "mlíkem", které nám v OBi doporučili k té podlaze. Prý je to nějaká impregnace(asi vosk nebo disperze? nevím), která zateče do spár a zámků mezi lamely, a odpuzuje to vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]