Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za podřezání zdiva - přemrštěná nebo ne?

Od: jendabendaa odpovědí: 22 změna:

dnes jsem dostal nabídku od zedníka na podřezání zdiva 45cm plná cihla, vysekal by dva řádky cihel

řekl za metr 2500kč

i kdyby to byla cena práce plus materiál (lepenka, klínky, i kdyby nové cihly komplet) a se zahozením zevnitř a zvenčí, jak se vám to zdá?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

3x

Zkusil bych se ještě podívat na ceny podřezání pomocí nerez plechů...

doplněno 11.12.16 20:55:

Dle té boční stěny je ten domek ještě "poctivě" "bytelně" vyzděný, myslím že pokud by se dobře pospravil bude sloužit ještě několik generací, takže návratnost určitě bude, o některých "dnešních papundeklových systémech" se to rozhodně říct nedá...

moto*
hodnocení

2x

Podsekával a izoloval jsem starou vesnickou chalupu, částečně s kamannými zdmi a pořídil jsem za zlomek nákladů nabídky zedníka. Měl jsem na to najatého šikovného nádeníka, práci jsem si řídil, část jsem si i dělal sám. Není to žádná věda. Vždy jsem kus vybourali, kus nechali a tak pokračovali. Ve vybouraných otvorech jsme srovnali maltou základ, na něj dali po délce otvoru IPU a pečlivě díru zazdili. Až zdivo vyzrálo, vybourali jsme části mezi původními otvory, již zazděnými a pokračovali stějně, jen se muselo dělat aby IPA byla přes sebe vždy přesazená a svařená. Ten zedník to prostě zkouší.
Dělali jsme díry zhruba 70 cm široké, pak jsme nechali metr a půl stát jako pilíř a zase díru třičtvrte metru kolem celé chalupy. Pak jsme vybořili přes polovinu těch "pilířů" a postupovali stejným způsobem, v finále takto vybourali a podizolovali zbývající část. Šlo to docela rychle.

Je nutné mít pořádné bourací kladivo, bourání je největší práce a s kvalitní mašinou to je brnkačka. Záleží samozřejmě jak poctivá byla malta, někdy stačí vybourat jeden šár a další se již loupe jako perník. horší je v kamenné zdi, kolikrát se vyvalí velký balvan a je pracnější strovnání základu i dozdívání. Často byla ale stavěno málem na hlínu, takže malta také nedrží. V cihle bez nějakých komplikací bych odhadoval kompletní metr tak na 3-4 hodiny práce. V Praze dnes již dělají UK i za 250 Kč, to je absolutní maximom co bych dal na odbornou práci zedníkovi, to podsekávání rozhodně není nic odborného, je to čirá nádeničina.

Doporučuju dobře pojistit barák, viděl jsem jeden takto podřezaný který bohužel nedopatřením spadl.Dnes na jeho místě stojí nová opravdu pěkná vilka

moto*

Když se vloudí chyba, padají i letadla. Pokud má ten kdo renovuje logické technické myšlení a nemá IQ kapusty, tak se dají případná rizika eleminovat. Mám podsekané a izolované dvě budovy a stodolu předělanou na dílnu a nehrozilo nejmenší nebezpeči. NIkde se mi zdi nepohly, nikde praskliny. I když u stodoly jsem něco musel zbořit a pod zdravým krovem postavit znovu.

jendabendaa
11.12.16 20:41
hodnocení

Cena za podřezání zdiva - přemrštěná nebo ne?
Cena za podřezání zdiva - přemrštěná nebo ne? #2

olaz5
hodnocení

0x

Že kdyby jsi to celé zboural a postavil nové, tak to vyjde levněji. :)

hodnocení

0x

Zeptejte se na víc místech a porovnejte ceny, pak uvidíte zda je to dobrá nabídka nebo ne. Zkuste asi spíš podřezání pilou, než to bourání. Hlavně se nenechte zlákat na injektáže, my je měli a fungovaly přesně osm let. Pak zase vzlínalo vlhko a stejně nakonec letos došlo na podřezání pilou. (Podotýkám, že to už na dokončeném domě po celkové rekonstrukci, všude byly nové omitky, podlahy...Bylo to fakt k vzteku).

hodnocení

0x

Tak mu sdělte, že je to hodně a nabízíte 1500Kč.

Mezitím si pozvěte jiného, třeba i na rachlejší a bezpečnější podražení nerezem.

Přeci nebudete vybírat z jedné nabídky.

jendabendaa

milane, ty nerez plechy,jak se na ně následně napojuje hydroizolace pod podlahou?

hodnocení

0x

Kde ten domek stoji? Treba se Vam nekdo ozve :)

toxxx
hodnocení

0x

Když se vám to nelíbí tak si to udělejte sám..

demolice
13.12.16 10:54
hodnocení

0x
Navrhu

repkin*
hodnocení

0x

např. tady si to můžete spočítat sám

vitplus.cz/...

hwpanty.cz/...

sanace-izolace.cz/...

stačí do vyhledávače zadat "podřezání zdiva m2" apod.

doplněno 13.12.16 17:43:

dsd: co vím, tak se říká, že tenhle způsob "podřezání"je dražší a né tak účinný jako ty plechy, ale třeba se doba změnila, nebo je to jinak ...

doplněno 13.12.16 17:55:

dsd litr penetrace je okolo 100,-, kolik jich bude potřebovat na m2? po přepočtu na celý barák to zas tak malá částka nebude a pokud se to neudělá kvalitně (což nemusí, když tomu nerozumí, jinak by se tu neptal), tak to budou vyhozené peníze. Ale to je jen můj názor, třeba se pletu.

rv*
hodnocení

0x

Koupil bych za tisícovku pilu a místo návštěvy fitka řezal. Denně 1 m a ušetřím víc, než vydělám v práci.

dsd
hodnocení

0x

dneska je podřezývání už zbytečné a drahé.Stačí navrtat dírky vedle sebe a napustit nějakým akrylátem nebo co to je.Podle mě by stačila obyčejná akrylátová penetrace.Zeď saje jako blázen a je to hotové za pár korun.Prostě do dírky nacpat hadičku,utěsnit a nahoru flašku s penetrací a zeď si sama nasaje co chce.Pak opakovat vedle pořád dokola.Jednoduché

doplněno 13.12.16 17:51:

repkin-dražší asi bude.Ale když si to bude doma dělat sám,tak to bude za pár babek.A nic k tomu nepotřebuje.Jen vrtačku a vrták.A obyčejnou penetraci za pár babek,kterou mají všude

doplněno 13.12.16 18:41:

repkin,jenže jste zapoměl,že penetrace se taky ředí vodou,takže to nebude tak moooc

To pomůže jen na chvíli, u nás přesně osm let. První kolo - přípravek Vysuš zeď - zmrazovací patrony, druhé kolo po těch osmi letech Lukofob, a další rok už podřezání pilou. Chemické vysoušení byly vyhozené peníze a čas.

Je to fakt k vzteku, když máte hotovou kompletní rekonstrukci, všude nové omítky, dřevěné podlahy a nad tím v malbě bezva oblouky vlhka a z toho plíseň ve skříních...

dsd, nevím jaké a odkud máte informace, ale z odborné literatury tato metoda nemá 100% učinnost.

Nedovedu si představit stavbu, kde bude kolem baráku po 10 cm díra, hadička a lahev, která je třeba 8cm široká. Můžete mi, prosím, sdělit, kterou penetraci byste použil. který výrobce této chemie má toto certifikováno?

Děkuji za poučení.

Nejen že to píšou v literatuře. Je to pravda. My jsme zářným příkladem, a pak naši kamarádi, kterým jsme injektáže doporučili, asi po dvou letech, co jsme je udělali my. Tehdy totiž ještě bylo suchoučko, i za skříněma. Teď bychom si nafackovali, fakt. Taky mají mapy.

Injektáž je sice levnější ale bylo mi řečeno že narozdíl od lepenky,plechů ap. má omezenou životnost pokud se neodstraní zdroj vlhkosti

hodnocení

0x

Ten nadpis je fakt děsivý. *smich*

výtka
Upozornění od sys milancukrar 13. 12. 2016 18:23:36
Máte pravdu, taky jsem se lekl, doplnil jsem slovo do otázky

petrkunce
hodnocení

0x

Vím, že lze použít techologii HW panty, antikorové vlnité desky zarážené do spár mezi cihly. Cenu neznám, určitě lze nalézt na internetu. používá se to i na památkách.

proffesor
hodnocení

0x

Provedl jsem injektáž v délce 7 metrů a hloubce 40cm,celkem se jednalo asi o 120 otvorů.Medium jsem koupil od firmy,která se tímto výrobkem zabývá.Práce v příšerném bordelu trvala 3 dny /po této době už Kristus vstal z mrtvých/já sotva stál na nohách a finanční náklady byly 11 000 tisíc Kč /privatizačních/.V mém případě ale byl problém komplikován situováním zdiva sousedícím s jiným,cizím zdivem.Podotýkám,že jsem si pro tuto práci vypůjčil dobrou a těžkou jakponskou mašinu,u které jsem se třepal jako ratlík.Za hodinu se mi třepali ruce jako bych trpěl stařeckou demencí,nemohl jsem se vůbec napít svého Budvaru,o cigaretě ani nemluvě!Vyšel jsem z chalupy a můj soused později tvrdil,že jsem mluvil něco o konci světa!Po návratu na místo tragédie jsem si lehl na podlahu a prospal jsem zbytek dne.Pane,neodnímej mi můj současný kříž,leda bys mi chtěl dát těžší.Ant Řimák,Újezdsko u KM

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]