Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panty nedrží vypadávají v interierových dveří

Od: tgtg odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,potřebuji pomoct už si s tím nevím rady.Mám dveře klasické vnitřek dveří papírový (voština). ty jsou uzasené v železných futrech a vůbec nesedí.Bohužel neustálím štelováním pantyuž nedrží tak jsem je zkusil přilepit lepidlem (mamut) bhužel ani tohle nepomohlo a nechci kupovat nové.Nějaké nápady jak to zpevnit nebo spravit? Děkuji všem za rady.Na dveřích jsou tyhle panty :

kovo-max.cz/...

Děkuji všm za rady snad to vyřením :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

napadá mi sehnat panty s o něco větším závitem nebo si nechat udělat redukci

nebo zalejt díry nákým epoxidovím lepidlem a pak si navrtat nové otvory a do nich pant natočit

válčil sem taky s usazením musel sem ty panty v závitu patřičně přiohnout a vynechat prostřední pant ale zavírá to :)

hodnocení

0x

No jo. Klasika, rozštípaný hanšlák.

Napřed slepit vše rozštípaný a teprve potom šroubovat pant.

hodnocení

0x

Zdravím. Občas mám tentýž problém. Pokud je okolí pantu rozpadlé, zpevním jej epoxidem Ep.1200, a to nejlépe za mírného ohřátí okolí pantu (stačí fén na vlasy). Epoxid se tak dobře vsákne a rychleji zatuhne. Pro další postup pak již není okolí otvoru pro epoxid nasákavé. Samozřejmě to místo stáhnu truhlářskou svěrkou. V další fázi otvor z části zaliji opět epoxidem, zasunu panty, dveře opatrně nasadím a zaklínuji v požadované poloze. Druhý den již dveře v závěsech bezpečně drží. Spoj již sice není seřizovatelný, ale pokud postupujete pečlivě, není toho ani třeba.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud není lať,v níž je pant zašroubován,rozštípnutá,použil jsem vždy dvě třísky z tvrdého dřeva,mamutem vlepil do otvoru,nechal důkladně zatvrdnout a znovu pant našrouboval.Lepší a důkladnější zpúsob je posunout i antipant na futrech,bývá našroubován ,vyvrtat nové otvory a smontovat vše s novými roztečemi.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]