Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji pomoct už si s tím nevím rady.Mám dveře klasické vnitřek dveří papírový (voština). ty jsou uzasené v železných futrech a vůbec nesedí.Bohužel neustálím štelováním pantyuž nedrží tak jsem je zkusil přilepit lepidlem (mamut) bhužel ani tohle nepomohlo a nechci kupovat nové.Nějaké nápady jak to zpevnit nebo spravit? Děkuji všem za rady.Na dveřích jsou tyhle panty :
Děkuji všm za rady snad to vyřením
Zdravím. Občas mám tentýž problém. Pokud je okolí pantu rozpadlé, zpevním jej epoxidem Ep.1200, a to nejlépe za mírného ohřátí okolí pantu (stačí fén na vlasy). Epoxid se tak dobře vsákne a rychleji zatuhne. Pro další postup pak již není okolí otvoru pro epoxid nasákavé. Samozřejmě to místo stáhnu truhlářskou svěrkou. V další fázi otvor z části zaliji opět epoxidem, zasunu panty, dveře opatrně nasadím a zaklínuji v požadované poloze. Druhý den již dveře v závěsech bezpečně drží. Spoj již sice není seřizovatelný, ale pokud postupujete pečlivě, není toho ani třeba.
Pokud není lať,v níž je pant zašroubován,rozštípnutá,použil jsem vždy dvě třísky z tvrdého dřeva,mamutem vlepil do otvoru,nechal důkladně zatvrdnout a znovu pant našrouboval.Lepší a důkladnější zpúsob je posunout i antipant na futrech,bývá našroubován ,vyvrtat nové otvory a smontovat vše s novými roztečemi.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.