Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušňovací zátky ano či ne

Od: strejdaz odpovědí: 9 změna:

Měním v panelovém domě v prvním patře staré deskové radiátory za nové Korado Radik a chtěl bych se zeptat, zda na radiátory dávat odvzdušňovací zátky nebo jen záslepky. Na starých radiátorech odvzdušňováky nebyli. Děkuji za odpověd´.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

2x

já bych doporučil je tam dát ,nevím sice proč tam původně nebyli ale všechen vzduch který v nicj je by tam i zůstal eventuelně by část vzduchu uteklo do vyších pater

hodnocení

2x

ozdvzdušňovák ANO

strejdaz
hodnocení

Děkuji za rychlé odpovědi, také jsem se přikláněl je tam dát. Mátlo mě, že na starých nebyli a myslel jsem, že pak vzduch uteče do horních pater *ee*

ale nemusí tam nutné být, ale musí se radiátor vyspádovat tak, aby měl vduch možnost utéci nahoru.

jabraka*
hodnocení

0x

V panelácích se dávaly odvzdušňovací ventilky jen v místech ,kde se špatně stoupačky odvzdušňovaly samovolně.Hlavně v horních patrech.

JABRAKA

hodnocení

0x

Je to mizivá položka a jak se říká u nás na moravě, chleba to neptá. Dejte je tam, protože i když se uživí spíš ve vyšších patrech, stane se že se vytvoří občas nějaká kapsa i dole. Stoupačky tlačí vodu do pater a vám klidně zůstane černý Petr doma. Říkám ano.

hodnocení

0x

Pokusil jsem se přiložit obrázek ze kterého je jednoznačné kdy je kdy neni nutný odvzdušňovací ventil. Spády přípojek raiátorů na shématu jsem proti skutečnosti zvýraznil . Pro správné rozhodnutí je nezbytné vyspádování přípojek radiátorů poroměřit. Souhlasím s tím , že montáží odvzdušňováků , bez ohledu na vyspádování a pro jistotu se nic nemůže pokazit.

Odvzdušňovací zátky ano či ne

Miro, dovolím si malé upozornění, i na druhém obrázku je třeba odzvdušnit radiátor!

To je praxe, Je jedno jak jsou vedeny trubky, ale jak je umístěn radiátor!

doplněno 10.09.09 15:42:

páč horní hrana radiátoru je vždy výše jak trubky

miljan*

V panelácích byly odvzdušňováky pouze v posledním patře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]