Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špaleta rovná, nebo šikmá?

Od: koudys odpovědí: 13 změna:

Je lepší špaleta rovná, do pravého úhlu nebo šikmá. Vypadá líp? Vede lépe světlo do prostoru místnosti? Váš názor?

Špaleta rovná, nebo šikmá?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to věc vkusu.Dnes jsou moderní kolmé!Jen doporučuji obě +- stejně otevřené!Tzn-když jedna kolmo druhá také!

krtek*
hodnocení

1x

určitě špaleta rovná do pravého úhlu...aneb "nejsme v hradní střílně" jak se často říká...šikmá špaleta vypadá dost debilně..alespon pro mě..a co se týče té kliky...je to nestandardní...jsem sice levák, ale 90% věcí dělám stejně jako pravák...tohle by pro mě bylo nepřirozené...stejně tak jako anglické okna, které se otevírají ven do ulice (jak se asi umývají?:-D)

Přesně na to jak je umývají jsem se ptal kámoše v GB a odpověď pohotová a jednoduchá.

Prej přijede firma a mají takovou dlouhou tyč *smich**smich**smich*

jester*
hodnocení

0x

Určitě šikmá dlá se tak 2cm od pravého uhlu.

hodnocení

0x

To jste tu fotku stranově převrátil, nebo Vám to okno takhle vyrobili?

koudys
hodnocení

Nerozumím, kde je chyba...okno je focené tak, jak stojí...

ovczaak*

také na to koukám,většinou bývá klika na pravém křídle,ne?

100 bodů pro ovczaak - pokud není objednatel levák, tak se u štulpového okna vyrábí jakožto hlavní křídlo (to co má kliku) to pravé. A to z toho důvodu, že kliku ovládáte pravou rukou a otvíráte doprava.

Ovšem dnes se nedivím skoro ničemu, když často vidím, co dokáží někteří výrobci vyrobit, tak toto je víceméně kosmetická vada, nemající na funkci rostlináře vliv. Ale vypadá to úchvatně :))

Trochu větší hardcore je pak třeba toto

architectureadmirers.com/...

Většinou jo, ale kupodivu, dost často děláme okna s klikou na levým křídle.

S otázkou to nesouvisí, ale připojím poznámku.

Klika na levém křídle zas až tak moc výjimečná není.

doplněno 10.12.16 20:31:

Běžné třídílné panelákové okno má vpravo samostatné křídlo, s klikou na křídle samozřejmě vlevo, otvírá se pravou rukou. Uprostřed a vlevo je okno dvoukřídlé, při čemž je klika celkem logicky na levém křídle vpravo. Otvírá se levou rukou. Nevidím na tom nic mimořádného. Fotku možná dodám zítra (když nezapomenu *hi*)

doplněno 12.12.16 11:46:

Tak jsem nezapomněl... ;)

Špaleta rovná, nebo šikmá? #2

koudys
hodnocení

Proč by klika nemohla být připravená pro otevírání levou rukou. Musí všechno dělat pravá ruka? Jen ať se levá trénuje.

neo®

Zdravím , když jsem stavěl dům tak mi bylo řečeno proč špalety u oken mít otevřená a ne do pravého úhlu,ale zatím to tady nikdo nezdůvodnil . A není to o estetice... mám je otevřená ,,šikmá" a stejně je překrývají záclony, tak proč řešit estetiku je tam jiný důvod..

hodnocení

0x

V jednoduchosti je krása, proto špalety rovně.

(Soused namontoval staré okno do verandy, ale klika byly zvenku. Bylo to na dva roky dočasné řešení)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]