Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer mám takovou prosbu.Mám plynový kotel Junkers doplním ho vodou na tlakoměru až na konec zeleného pole a druhý den je na stavu 1 ručička kde končí zelené pole a pak už je červené,tak že voda asi pryč.Nikde nemůžu nic najít že by někde tekla.Je možné že je to schované někdy ve zdi ta závada a ani to není vidět že prosakuje? Je možné že je problém na kotly? A koho mám na to zavolat,aby to prohlédl.
Vidím že máte kombinovaný kotel na vytápění a ohřev užitkové vody a jeden starý známý problém.
Voda z topného okruhu neprosakuje nikam do zdi, ale do teplé trubky na výstupu do vodovodu. Zavolejte servis, protože tuto závadu sám neodstraníte.
douška pro místní znalce : Voda z topení vám prosákne do vodovodu úplně v pohodě a bez problémů, protože na výstupní trubce TUV není statický tlak z vodovodního řadu, ale tlak mnohem menší, někdy i skoro žádný. Aniž byste to tušili, topnou vodu si vypouštíte do umyvadla. Je to dáno anatomií kotle, která se ani náhodou nepodobá nějakému průtokovému ořivači a systém pro topení a systém pro ohřev TUV nejsou neproniknutelně oddělené, protože mají společné prvky. Pak stačí nějaká netěsnost a topná voda prosakuje ven. O téhle věci něco vím. Jednak že jsem z oboru a hlavně a hlavně, obojživelníka Junkerse jsme měli doma. A objevila se v něm přesně tato závada.
*
douška pro tazatele : Zavolejte servis. Tuto závadu sám neodstraníte.
Voda z topení nemůže prosakovat do teplé vody, protože v topení je tlak +- 1 bar, ve vodovodním řadu od 2 do 6 bar takže víc..Neodkapává náhodou pojistný ventil?Může být vadný pojistný ventil nebo málo natlakovaná ,popř. vadná expanzní nádoba , prostě nefunguje takže během topení přebytečná voda odkape pojistným ventilem a po poklesu teploty pak klesne i tlak v systému
Pozrel by som sa na expanznú nádobu.Nepíšete typ kotla,aké máte rozvody,tak je to skôr na hádanie.Ten deravý výmenník sa mi veľmi nepozdáva čo tu bolo napísané,lebo tlak vody vo vodovodnom potrubí je väčší ako tlak topnej vody,jedine,že by ste mali samospád,tak tam by sa dalo uvažovať o tých tlakoch.
Kdyby unikala topná voda do zdi tak to po nějaké době poznáte i když třeba taky ne (v podlaze),v případě poj.ventilu a exp.nádoby by poj.ventil ukapával a toho by si tazatel všiml, pokud ventil nebude zaústěn do odpadu.Já bych tipoval že to slzí někde ve spoji a voda se stačí odpařovat,po čase se okolo utvoří bílý povlak,anebo slzí výměník a voda se odpařuje přímo do komína.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.