Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu vchodové místnosti

Od: pepan321® odpovědí: 11 změna:

Zdravím! V RD máme místnost cca 3x3m, zdi zeteplené, vchodové dveře nic moc - uvažoval jsem, že bych na ně nalepil polystyren cca 2cm z venkovní strany - anebo je časem vyměním. Nicméně teď mně jde o jinou věc. Nad místností je stříška ve tvaru obráceného V, která přiléhá částečně přiléhá ke zdi, kde je hlavní střecha celého domu, a čsátečně nad ní vyčnívá (já vím, bez fotky to vypadá složitě). No a od stropu té místnosti ( pod stříškou ) táhne studený vzduch. Vím, že se má zateplovat ze studenější strany, ale to bych musel stříšku rozebrat. Nebo mně ještě napadlo - malý kousek jí otevřít, nasypat tam drcený polystyren - a pak ji zadělat. Nicméně toho polystyrenu by asi bylo potřeba docela dost. Nejjednodušší by bylo zeteplit strop zevnitř - nalepil bych tam polystyren cca 10cm (jsem takový zateplovací maniak:)). Bude to stačit? Nebude to dělat moc neplechu? Kdyžtak doplním o foto. Děkuji za rady!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pod polystyrenem bude stěna vlhnout mnohem víc a vlhký polystyren pomalu ztratí izolační schopnost.

JB

vanad1*

Což se nestane. Plocha k nalepení se napenetruje Duvilaxem pro dobrou přilnavost lepidla, polystyrem se nalepí zevnitř na stěnu a hotovo. Mě to funguje v jedné mísnosti jako experiment řadu let a vůbec nic z vašich proroctví se neděje.

hodnocení

0x

Zkuste to vyfotit.

hodnocení

Vyfotím to zítra ráno a hned to postnu sem.

hodnocení

To jsou ty dvě střechy do obráceného V. Ještě jsem chtěl dodat, že předsíň se nevytápí. A právě tam bych chtěl nalepit na strop ten polystyren. Nebo to vyřešit nějak jinak.

Zateplení stropu vchodové místnosti
Zateplení stropu vchodové místnosti #2

vanad1*
hodnocení

0x

U stropu se toho vůbec nebojte, polystyren stačí 2-5cm. Více nemá žádný měřitelný účinek !

Hlavně přebrousit plochu, napenetrovat, přilepit dobrým lepidlem a hlídat spoje, aby byly v rovině. Např. kuskem latě a pod.

soudal.cz/...

rv*
hodnocení

0x

Není jednodušší část stříšky rozebrat a na "podlahu" rozložit vatu?

vanad1*

Vůbec ne. Naopak. Místnost není vytápěna. Pokud zateplíte zevnitř, vzduch nebude ochlazovaný chladnou zdí, které chtě nechtě ochlazuje vnitřek. Dobrým provedením práce odstraníte zdroj chladu. Žádné srážení vlhkosti se na zdech konat nebude, protože se přes polystyrenovou izolaci nedostane vnitřní vzdušná vlhkost na zeď. Kdo to tak doma má, nepozoruje žádné údajné plesnivění zdí. Já plíseň naopak viděl v rohu místnosti vnější zdi činžáku, který byl zateplený z vnější strany. Byla to kuchyň a vlhkost se nemohla odpařit do zdi z budovy ven díky zateplení, čímž zůstala uvnitř.

Právě tomu důkladně zabraňuje polystyren zevnitř, který nechává vlhkost ve vzduchu, která se vyvětráním vyžene ven. V kuchyni to tak prostě je ! I jinde.

Zázrak, Kelišová, zázrak, vnitřní zateplení. Nic lepšího není.

Vanad vůbec s Vámi nesouhlasím, ale klidně tomuto věřte. Zateplíte strop a tím zamezíte prochladnutí zdi, aby na ní nebyla plíseň.

..."protože se přes polystyrenovou izolaci nedostane vnitřní vzdušná vlhkost na zeď"...

Odkud jde ta vlhkost a kterým směrem, že se tam nedostane?

hodnocení

Ještě jsem se dočetl, že u starších domů se doporučuje místo polystyrenu minerální vata...co ji dát na ten strop zevnitř místo toho polystyrenu? Pomohl by to?

1) píše se toho mnoho, i nesmyslů

2) čemu by mělo pomoci dát vatu místo polyše?

3) stále tvrdím, že zateplení má být na studené straně, jako se to dělá v 99,9%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]