Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymalovat rákosový strop

Od: petulina* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, jak prosím vymalovat rákosový strop ve starém domě, když bude nutné škrábání (odlupující se omítka). Štukatér navrhuje sádrokartonový podhled, neboť strop prý štuk neunese. Neradi bychom snižovali strop (ani o cca 7 cm), nebude-li to nutné vzhledem k plánovanému patru. Je možné po opatrném škrábání rovnou strop napenetrovat a vymalovat? Tchán ho prý kdysi dávno na něčí radu natřel lakem a pak rovnou vymaloval, ale podrobnosti si už bohužel nepamatuje. :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

vše je možné, ale doporučil bych přišroubovat SDk přímo na strop vruty TX do dřeva. Jestliže je potřeba škrábat, tak asi je silná vrstva maleb. Pokud použijete "lak" tak se klidne od sebe oddělí jednotlivé vrstvy a ...

máte v rozích fabióny?

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně je nejmíň problémů s našroubováním sádrokartonu,zatmelením a vymalováním.Pak by přicházelo v úvahu,po penetraci povrchu, nalepení okrasných polystyrenových podhledů.Je to efektní a efektivní(levný)způsob úpravy stropu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Asi bych dala přednost sádrokartonu,strop je z toho pěkný a srovná případné nerovnosti starého stropu,a je to hlavně míň pracné.

petulina*
hodnocení

Děkuji za rychlé odpovědi, vypadá to na sádrokarton.:)

Petulinko, pokud by jstepotřebovala podrobnější rady, klidně se ptejte.

papillon2
hodnocení

0x

Dobrý den, mám podobný problém. V domě máme také rákosové stropy, které jsou místy popraskané a já nevím co s nimi. Napadlo mě, že bych je oškrábala a vyštukovala, ale aby mi zase nepopraskali. Nebo mám raději strhnout rákos a dát sádrokartonový strop?

Pět lidí, deset návrhů, ode mě je tento,

podle vzhledu a roviny přišroubovat přímo SDK na stávající strop, bez profilů! Nevím jak máte udělané fabiony v rohu, takže možná musíte buď oškrábat omítku, nebo spustit konstrukci asi o 8 cm.

satarajiri*

dobrý den, píšete zde o sádrokartonových deskách, ty jsou ale pomněrně pro mě drahé. Bylo mi doporučeno na strop přišroubovat polystyren, na to perlinku a štuk místo sádrokartonu, prý je to levnější. Jaký na to mátre názor? Děkuji

jako v jiných příspěvcích, nic levnějšího jak SDK nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]