Nejste přihlášen/a.
Dobrý den poradci.
Měl bych tu dotaz pro znalé střešních systému.
Letos mě čeká rekonstrukce hospodářské budovy. Mimo jiné bude vyměněna kompletně střecha.
Tzn. Že bude udělán betonový věnec a poté pozednice a standartní dřevěná vazba + střešní latě s folii a krytina. S ohledem na účel budovy jsem předpokládal plechový satjam, nebo eurovlnu a podobný systém. Celou akci bych si vzhledem k tomu, že střecha je rovná, bez komínu, zákoutí úžlabin a jiných komplikací udělal sám. Takto jsem doteď uvažoval a mám i nějakou cenovou kalkulaci (dřevo + krytina vč. příslušenství jako lištování, hřebenáče, okapy apod.)Dokonce mám už již připravené a natřené palubky na podbití podhledu. Prostě precizně vše i přes to, že je to jen hospodářská budova.
Nyní jsem byl na návštěvě a tam mě známý přesvědčoval, že je to celé dnes hloupost dělat střechu konvenčním způsobem. Má zkušenosti se střešními PUR Palelama a tvrdí, že i kdyby dělal střechu třeba jen na králikárně, tak by nic jiného nepoužil. Úsporu spatřuje především v tom, že není třeba dělat žádnou náročnou vazbu a další úkony. Tak složí během 6 hodin panely a cenově bude v materiálu na stejné úrovni jako já.
S tímto nemám žádné zkušenosti. Tyto systémy mi spíše sedí na haly, obchody a vůbec moderní stavby a navíc bydlím na horách a je zde stále větrno.
Proto mám dotaz na Vás co máte zkušenosti s těmito systémy, jestli by jste mi tedy doporučili spíše zajímat se o střešní PUR panely než o klasickou konvenční stavbu střechy.
Velikost střechy 100 m2
Díky všem za názory.
Toto mě zaujalo. Sic s těmi panely osobní zkušenost nemám, ale orientačně znám ceny stříkaných izolací z PUR pěny a na tom cenově nic moc výhodné není, zvlášť ve srovnání s izolací minerální vatou, kterou si člověk udělá svépomocí. Jinak Vy střechu na hosp. budově snad nebudete potřebovat tepelně izolovanou. Neexperimentoval bych. Osvědčený je dřevěný krov a krytina. Za sebe bych se dokonce přimlouval ne za plech, ale za pálenou tašku nebo betonku.Cenově se tam lze vejít celkově do 300,-/m2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.