Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit filtr v bezskáčkovém vysavači?

Od: day odpovědí: 10 změna:

Zdravím, z kumbalu jsem vytahl stary vysavač, asi 3 roky, ale je v něm zničený filtr (místy už děravý) a působí dojmem že se každou chvíli rozpustí. Tedy nevím jestli se tomu říká přesně "filtr" je to spíš takový sáček ale z nějaké textilie. Chlupatý a vypadá to trochu jak vata. Dalo by se to něčím nahradit? Napadlo mě natáhnout na to punčochu :-D Nechce se mi kupovat filtr. Díky za každý nápad, čím to nahradit.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanka1*
hodnocení

2x
My jsme používali staré nepárové ustrizene ponožky. Docela to šlo. Ale z výfuku prach trochu furt šel. Teď máme Lux nový za 1500 a lepší jsem nikdy neměla, i když jsem měla Lux za 5000. A to máme 2 psy a 2 kocky.

karolka
hodnocení

1x

No myslím si že když tam dáte punčochu tak že většina mikroskopického prachu ;) vám pujde zpět do místnosti -jenom to zachytí větší nečistoty-zkusil bych tam nejak upevnit papírový sáček z klasického vysavače jak píše-- diesel --v příspěvku pokud do toho nechcete moc investovat-

day
hodnocení

Mikroskopický prach nevadí, rozhodně na tom budu pořád líp než když jsem zametal : -)

hodnocení

0x
To je zjevně pernamentní sáček. Pokud je děravý, vyhodit. Jinak nutno říct, že ty sáčky nafurt jsou to nejhorší, co můžeš mít. Spolehlivě to vrací spoustu prachu výfukem. Nejlepší jsou jednorázovky z netkané textilie.
day
hodnocení

To je fakt s tím vracením prachu výfukem, proto taky skončil odložený v kumbálu, ale ted by se mi zase hodil na vysávání v pokoji, mám tu jemný prach a alergický nejsem, tak snad by stačilo tam nasadit cokoliv co nepustí větší částečky prachu, ale to zas nevím co by se dalo použít. Snad jen ta punčocha mě napadá, zítra to vyzkouším

Zkusil bych tam nějak adaptovat papírový sáček do vysavače.Prostě přibližně podobného tvaru jako textilní ale do jiného vysavače!

day
hodnocení

Tak jsem zkusil punčochy, jednu vrstvu více otevřenou a druhou těsnější a funguje to vpohodě

dd
hodnocení

0x

stačí obyčejný hadr a uzel na konci.Nebo kus nohavice

day
hodnocení

hadr si myslím by byl špatně kvůli horší propustnosti vzduchu, proto ta punčocha mi přijde jako lepší varianta

div

textilní sáček

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]