Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuju vyměnit ve sklepě starý vypínač, ke kterému vedou kabely po povrchu zdi. Prodávají se ještě podobné vypínače? Našel jsem tyto, ale jsou spíše venkovní s krytím IP44. Mohu je použít nebo jsou i nějaké vnitřní?
Vypinač lze nahradit normálním vypinačem,který se namontuje do krabičky pro lištové instalace. osvetleniaz.cz/...
JB
Ahoj, koupil jsem nový vypínač a je tam ten nacvakávací systém. Je toto správné zapojení? Dole i nahoře je 6 zdířek a zdá se mi, že nějaký plíšek je u dolních zdířek pouze na dvou vpravo a v horní části u hned čtyřech. Snad je to viditelné z obrázků.
A na vypínači je obrázek vodiče a nápis 12 mm. Máme staré hliníkové rozvody, nebude s tím problém?
POZOR: Na obrázku není umístění horního hnědého vodiče nakresleno správně!
Nahoře jsou jen 2 otvory a dole také jenom 2 otvory. Hnědý vodič (fáze) se rozřízne a připojí se jedním koncem do jednoho ze 2 otvorů nahoře (označeno "L"), a druhým koncem dole (označeno šipkou, resp. číslem "1"). Nulový vodič (modrý) se nerozřezává a nikam nepřipojuje! Umístí se na dno vypínače volně. Nikam se nazacvakává!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.