Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit správné nastavení kotle? Jedná se o Polskou přestavbu, kotel mám Viadrus U 26 pěti článek. Řídící jednotka EU - 37 230V, 50 Hz. ventilátor RV 12, výkon motoru 0,09 kW, rychlost otáčení 1,2 otáček / min. Komín mám ze šamotových vložek o průměru 30 a výška komína cca 15 metrů.
Řídící jednotka, dodána ke kotli dané značky, je v tzv. "továrním nastavení". Takže základ řízení kotle je nastaven, kotel by měl pracovat podle vybraného programu. Musíte akorát nastavit, zda máte v provozu jen topení, nebo i ohřev TUV. Doporučoval bych nastavit kotel jen pro topení, následně, až topení bude v pohodě, pak řešit zbytek...pokud ovšem budete ohřev TUV provozovat kotlem...Jedná se o tento regulátor? kotly.com/... Přímo EU-37 jsem nenašel...jen na Bazoš dum.bazos.cz/... a tam nejsem shopen odhadnout, zda je toto označení správné...Před nedávnem jsem zprovozňoval kotel Ponast KP11.1 na peletky, a ten fungoval s továrním nastavením...následně sice byly úpravy v programu, ale to už je o něčem jiném...do nastavení hořáku a podavače nebylo třeba zasahovat...Hodně o nastavení a provozu kotlů je na tzb-info.cz, třeba tady skoro váš případ forum.tzb-info.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.