Nejste přihlášen/a.
Mám stará kastlová okna, která renovujeme. Budeme na ně dávat původní kování, přičemž rozvoru, která je pochromivaná bych chtěl vyčistit a případně i vyleštit. Čím to mám udělat? Nějakým ředidlem či něčím jiným? Díky za rady.
Souhlas, Coca Colou
nebo octem- hadřík namočit do octa, předmět obalit, nechat cca hodinu zabalený a opláchnout
Chromové armatury postříkáme octem a vyleštíme hadříkem. Zdroj: moje-pravdy.cz/...
Nebo zkuste dražší chemii autostore.cz/...
Manžel říká, že poleje coca colou a nechá 24h, pak použije hadr a ocet opět nechá 24h a pak šůruje, na konec uvedený přípravek. Budou vás bolet ruce ale jde to.
V drogérii se prodává univerzální pasta Tempo na lak a chrom. druchema.cz/... Leštíval jsem tím v mládí výfuky a nádrž na kývačce a nárazníky na Š100 a Š120. Zabírá to rychle, během sekund, ale pokud je chrom už narušený a místy rezne, je lepší zbytky pasty ostranit benzínem a předmět navoskovat.
Ještě se dělá přímo na chrom Silichrom, ale ten jsem nepoužíval.
Starým, dobrým Sidole, dnes Sitol? Koupíte hlavně v prodejně Teta, tam mají opravdu hodně věcí.
Kličky nejdříve odstraníte z oken, rozeberete a každý kousek potřete pastou. Čištění opakujte do kýženého výsledku, můžete použít rukavice, nakonec vše vyleštíte do lesku. Nakonec potřete silikonovým olejem, který udělá ochrannou vrstvu.
Oprava, to se jedná o mosazné kličky. Popletla jsem mosaz a chrom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.