Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce koupelny a WC

Od: standaa odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

koupil jsem byt. Jádro je z umakartu, tak chceme provést rekonstrukci. Vzhledem k tomu, že máme asi nejmenší koupelnu, která se v panelovém bytu může vyskytovat viz. příloha, chtěl bych Vás tímto, kdo takovou koupelnu vlastnil nebo vlastní a dělal rekonstrukci, jak ji dispozičně vyřešil? Budu moc vděčný za jakoukoliv informaci. Přikládám aktuální dispozici + rozměry.

Rekonstrukce koupelny a WC
Rekonstrukce koupelny a WC #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Zruste vanu, dejte sprchac a mate misto i na pracku. Rozhodne nedoporucuju spojovat koupelnu s WC.

hodnocení

0x

jen jedna technická pozor na zachování přístupo ke stupačkám. Je tam nějaké vytápění?(obvykle vpravo vedle dveří )

hodnocení

0x

Jen dotaz - nemáte náhodou vpravo vedle koupelny komoru? A hned vedle dveře do dalšího pokoje? Pokud ano, pak je to i náš případ...

doplněno 03.12.16 15:43:

Máme stejné jádro s tím, že při "svépomocné" výstavbě paneláku v roce 1976 jsme prosadili alespoň vanu 170cm s tím, že část umakartové stěny byla posunuta do prostoru úklidové komory... Při rekonstrukci zůstalo toto dispoziční uspořádání s tím, že zadní stěna jádra byla vybourána (byl za ní nevyužitý prostor do 10cm plus tloušťka stěny umakartového jádra, tedy do 15cm), a taky byla vyzděna část stěny, zasahující do komory. Původní umakart je obložen obkladem přes kontaktní můstek, místo vany je sprchová kameninová vanička 80x120cm, posuvné dvojdílné skleněné dveře 120cm a ještě zůstal výklenek do hloubky cca 35cm x 80cm (šířka vaničky) jsou tam úložné prostory (police s drátěného programu s teleskopickými stojnami). Původní umyvadlo nahrazeno umyvadlem se skříňkou a vedle 35cm široká skříňka, vysoká 195cm s prosklenými dveřmi. Naproti umyvadlu na stěně elektrický trubkový radiátor s regulací teploty (nahradil původní elektrické 600W topné těleso nad dveřmi koupelny)...v podlaze elektrické topení, ale to není nutné...

doplněno 03.12.16 16:01:

Tak vedle nemáte komoru, ale přechod do kuchyně...ale alespoň koupelna je 1500mm, naše 1200mm - i proto ta část komory byla u nás využita na vanu...taky jsme původně chtěli nahradit vanu vanou, ale s přibývajícím věkem i po konzultacích zvítězila vanička ... a nelitujeme...WC je předěláno na Geberit Kombifix (typ pro panelákovou vestavbu) se závěsným WC Jika Lyra Plus, umístěno před stoupačkami, zadní plechová stěna nahrazena demontovatelnými částmi (dole), velkými dvířky (650x700mm) a zbytek nahoře (330mm) je pevných (s odsávacím ventilátorem a čidlem PIR pro automatiku osvětlení WC).

standaa
hodnocení

O zachování stupaček vím. Jen bychom chtěli zachovat nějak vanu, kvuli dětem. Vedle koupelny máme chodbu do kuchyně.

Rekonstrukce koupelny a WC #3

jabraka*
hodnocení

0x

stejný byt jsem rekonstruoval v Praze -Zahradním městě.Toto jádro bylo charakteristické tím,že panely kolem dveří sanity jsou betonové.(7 cm.)stěna 1470 x 2440 je umakartová,a je jen zaklínovaná do stropu.Při zatížení skříňkami v kuchyni se vyklání směrem do kuchyně.Musel jsem ji zakotvit do stropu.Rekonstrukce byla provedena zakrytím plastových stěn perlinkou a lepidlem a pak obložena keramikou.Stěna do chodby vinylovouz tapetou.Koupelna opět perlinka přes kontaktní můstek a lepidlo .Pak obkldy kolem vany.Ostatní volné stěny tapety.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

0x

Naprosto stejné jako má dcera a pračka na vrchní plnění tam vleze v pohodě, dokonce i koš na prádlo, umyvadlo je 60cm, wc je samostatné, vchod z chodby a je na něm mýtko a bidetová sprcha. Čili koupelna + wc není průchozí, do koupelny jsou dveře z kuchyně. Jiné fotky nemám, snad to pomůže.

Rekonstrukce koupelny a WC #4
Rekonstrukce koupelny a WC #5
Rekonstrukce koupelny a WC #6
standaa
hodnocení

Pochopil jsem to správně viz. obrázek? Jaký rozměr má vana? 150 cm to asi nebude, že? Jinak se mi tsto varianta docela zamlouvá :)

Rekonstrukce koupelny a WC #7
lidus*

V pláncích se moc nevyznám ale myslím, že ano. Vana je 150cm x 70. Jádro ytong, při rekostrukci se na místě kde stojí vana dělaly rozvody vody + odpad do kuchyně na myčku.

doplněno 04.12.16 10:43:

Zkusím vložit plánek, dcera už bydlí jinde, druhý byt plánek nemám ale wc je 1m2 a koupelna 2,60m2, je to zrekonstruované stejně.

Rekonstrukce koupelny a WC #8
standaa
hodnocení

Začínám se hodně přiklánět k variantě, kterou jste ukazala, akorát mi to moc nesedí co se rozměrů týče. Určitě to nemá větší? Co jsem hledal na netu, tak jsem narazil na hodně koupelen co vypadaly dispozičně jako ta naše, ale rozměrově byla větší. Nezvětšovala místnost koupelny směrem do kuchyně? V mém případě pokud bych to udělal jako vy, tak tam tímto způsobem rozhodně vanu 150 cm dlouhou nedám

hodnocení

0x

Pár fotek k předešlému textu

doplněno 03.12.16 17:01:

Jak mám otočit foto? Vypadá to divně, na ležato, ale už se do toho nedostanu...

Rekonstrukce koupelny a WC #9
Rekonstrukce koupelny a WC #10
Rekonstrukce koupelny a WC #11

hodnocení

0x
Bez uplne reko. kuchyně se dispozice musí v zásadě zachovat. Nechte to dispizicne a udělejte v novém. Možná by pomohla vana kombinované se sprchovou částí, jinak nevím.

pt®
hodnocení

0x

Já bych asi koupelnu zvětšila o část kuchyně a vstup do kuchyně ponechala přes obývací pokoj, kde by byl i jídelní stůl a židle. Ale je to jen můj názor...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]