Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpatky a sousedi

Od: moncicakmonca odpovědí: 38 změna:
Ahoj lidi, potřebovala bych poradit s mým problémem se sousedy. o to, že já jsem zvyklá doma chodit v botách a zouvám se až večer, když vím, že už nikam nepůjdu a není mi zima na nohy.Teď nosím hlavně zimní boty s podpatky, takže je jasné, že to pode mnou docela klape. Problém je, že v létě se do bytu o patro níž přistěhovali manželé s malým dítětem. Dokud bylo teplo a chodila jsem po bytě v teniskách či balerínách, byl klid, ale teď si stěžují na klapot mých podpatků. Já se jim nechci přizpůsobovat, protože stará paní, která v tom bytě bydlela před nimi, si nikdy nestěžovala a přece nebudu měnit své zvyky kvůli někomu, kdo se přestěhoval až po mně. Jak je přimět k tomu, aby dali pokoj?
zámek
ladinpraha uzavřel tuto otázku

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

10x

Soužití v paneláku / bytovce je vždy o domluvě. Každý se musí nějakým způsobem přizpůsobovat tak, aby vyžil s ostatními. Představte si, kdybyste vy byla na jejich místě a někdo vám klapal podpatkama celý den nad hlavou. To byste tu hned psala, co je to za blba, co chodí doma v botech :) Každopádně Vaše chování je bezohledné.

hodnocení

7x

Ale oni chtějí, abyste dala pokoj vy jim. Že byla stará paní hluchá je druhá věc, chodit v bytovém domě v podpatcích je bezohlednost. Je to jako stále kladivem zatloukat hřebíky. Bohužel.

doplněno 02.12.16 12:39:

Jen pro zajímavost, u nás v práci (vývoj elektroniky) je klid asi jako v bytě. Nastoupila nová sekretářka v podpatcích a vždy když šla po chodbě i o patro výš, tak "dus, dus, dus, dus", prakticky nikdo se nemohl soustředit, dokud to neztichlo. To vám ten randál při chůzi samotné nevadí? Po čtrnácti dnech jí šéf podpadky v práci jednoduše zakázal.

krtek*
hodnocení

5x

když pominu skutečnost, že takové debilní návyky mají američani, kteří chodí po bytech a domech v botech div v nich nelezou i do postele...tak se musím přídat k ostatním..JSTE VY NORMÁLNÍ?*zed* tak vy jim děláte bordel nad hlavou a ještě si budete veřejně na internetu stěžovat, že oni se proti tomu hluku ohrazují?*bzum* pokoj Vám dají jedině tehdy až se začnete chovat tak jak máte a nebude je rušit s vým klápáním kramflekama..

pepan*
hodnocení

3x

To jako fakt? Na ulici plno hnusu na chodnících a ty chodíš doma v těch zasviňených botech a přijde ti to normální, rušíš sousedy svým nenormálním chováním a ještě sobecky odmítáš měnit své nechutné zvyky? To že jsi sobec je tvoje věc, a omlouvalo by tě pouze jen to že to nemáš v hlavě v pořádku, jinak se přizpůsob normálním lidem. Upřímě bych ti přál aby se nad tebe nastěhoval podobný sobec a klapal tam imr-vére svými zasviněnými podpadky a rušil tě. Tvé sousedy upřímě lituji

pt®
hodnocení

3x

sousedům nad Vámi, doporučuji tyto domácí pantoflíčky, takzvané "žabky"...

Podpatky a sousedi
09.12.16 21:30

*hej*

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.!

Omlouvám se, ovšem podle toho co píšete, jste neskutečný sobec.

*zed*

hodnocení

2x

Zdravím. Choďte si doma v čem chcete, ale neobtěžujte tím druhé. Kdyby to bylo obráceně tak by Vám to také vadilo. Takže ohleduplnost na sousedy z Vaší strany je na místě. Předpokládám, že dotaz nepoložila dospělá žena, ale bezohledná puberťačka. Takže doporučuji napsat Ježíškovi, aby donesl teplé bačkory a přestat provokovat a týrat sousedy svými zvyky...

hodnocení

1x

Kupte si nějaké teplejší domácí boty s měkkou podrážkou. Jednak se uleví vašim nohám, protože být v botech celý den není příliš zdravé a za druhé se uleví i sousedům, které plně chápu. Váš postoj tomu, že se přistěhovali až po Vás moc nechápu, navíc si zaděláváte na problém typu sousedské války. Projděte si poradnu a pochopíte, že kvůli takové pitomině se to rozhodně nevyplatí.

moncicakmonca
hodnocení

Jde o to, že mně se nechce přezouvat, když ještě někam půjdu, to bych rovnou mohla chodit v ponožkách.
krtek*

tak si kup barák někde na samotě u lesa..a tam si v něm choď v botech...je tu asi 150 odpovídí vesměs stejného názoru, že nejsi zcela v pořádku nebo jsi sobec...to, že se nechceš přezouvat nebo další tvoje argumenty je zcela zcestné...prostě rušíš ostatní sousedy a ti se právem dovolávají na klid. Pokud jim ho nedáš tak se mohou obrátit na orgány a jak jsem psal už výš ty ti postupně budou ty pokuty za rušení tak navyšovat, že ti nezbydou peníze na žádný kramfleky a koupíš si sotva papuče nebo budeš chodit jen v těch ponožkách jak normální a slušně vychovaný člověk :) a věř nebo ne...tento boj je pro tebe marný..nemáš šanci ho vyhrát..akorát ze sebe uděláš dobrovolně krávu :) pro některé možná třeba už jsi

lidus*
hodnocení

1x

To je vtip, že doma chodíte v kozačkách?

cjfx
hodnocení

1x
Stará paní taky už mohla být nahluchla. Je to od vás bezohledne a nechápu, jaký je problém se prezout do jiných bot.

culdabulda1*
hodnocení

1x

- je fakt, že od sousedů v paneláku je docela bezohledné, když vyžadují klid ! Ve správném paneláku má být přece rachot a "šrumec" ! - šťouralové mají možnost se odstěhovat do vlastního baráčku v nějaké vilové čtvrti. Tam jim ale zase budou štěkat psi ... blbej svět .

hodnocení

1x

Když půjdeme do extrému, tak Vy svým chováním (hlukem) porušujete § 1013, odst.1) Občanského záloníku. Vaši sousedi jsou v právu a v krajním případě se to může dostat až k soudu.

hodnocení

1x

Je dost dobře možné, že ve Vašem bytě je chybně "zrekonstruovaná" podlaha a má nedostatečnou kročejovou neprůzvučnost. Může to skončit tím, že Vám stavební odbor nařídí podlahu vykopat a udělat řádně. Ale možná je pohodlnější se doma přezouvat.

paw*
hodnocení

1x
Neustupovat. Ja toto vyzaduju po manzelce, aby doma chodila v botach. Kdyz prijde z prace, ja dopiji pivo a odlozim noviny. Natelnik od gulase dam bokem a pekne se ustrojim do smokingu. Je preci po pate odpoledne a vim co se slusi. Stejne tak ona, se prevlece z pracovnich americkych monterek do vecerni roby (nekdy bere me cerne) a nazune jehly. Takdo pripravujeme veceri. Nasledne, po lahvince a dobrem dlabanci si radi zatancime. Nic bujareho, ale posledni doboj jsme si oblibili jive. Velkou vyhodou naseho stylu zivota je, ze jsme si letos v lete mohli koupit i byt pod nami.v lete z toho udelame pekny mezonet. Jsme nyni v 8 patre panelaku. Jeste par let a barak bude cely nas.

hodnocení

0x

Asi koukáš jen na sebea že ostatním znepříjemnuješ život je ti jedno-přál bych ti aby ti dupal také tak někdo nad hlavou

rora*
hodnocení

0x

Že někdo chodí po bytě v botech, je jeho věc, to komentovat nebudu. Ale že tím rušíte sousedy, to už je věc jiná. My kdysi bydleli v paneláku v pátém patře, chodila jsem pěšky. V zimě jsem nosila kozačky, které jsem si nechala podrážet kovovými podpatky (vydrží déle). A sousedka v prvním patře si stěžovala, že jí budím dítě, ať jezdím výtahem. Tenkrát jsem byla mladá, na just jsem chodila dál pěšky, páč jsem tomu nevěřila. Nyní na to koukám jinak a pokud by sousedka přišla a slušně požádala, tak bych jí vyhověla. Budou. Zamyslete se nad tím, jaké by to bylo pro vás, kdyby vám někdo neustálě ťukal nad hlavou. Nehledě na to, že se uleví i vašim nohám. Celodenní nošení bot jim zrovna dvakrát neprospívá, nehledě na to, že ty boty taky potřebují pořádně větrat a schnout.

panzerdragon*
hodnocení

0x

chodit doma v botech určených na ven je divný, přijdu domu přezuju se do pantoflí a boty dám do botníku

radim43
hodnocení

0x

to musi byt krasne u tebe doma,plno svinstva a bakterii vsude,nadhera,na zemi venku naplivane,myslim,ze i doma plives na zem aby to bylo stejne,porid si i psa a nechod s nim ven at ti tam i kadi,to je krasa,mit te nad sebou za sousedku tak ver tomu,ze se postaram aby jsi mela trikrat v tydnu zapalku,spendlik,sekundove lepidlo v zamku,schranku by jsi mela kazdy tyden vylomenou,dokud by v tom co nosis na krku nedoslo ke zmene,pokud ne ver tomu,ze by ses jeste rada stehovala

hodnocení

0x

Boty sundat! S těmi podpatky je to fakt hrozné, u nás v ulici chodí jedna paní každý den na vlak a klape tak, že se to rozléhá po půlce domu. Je to otřesný hluk, zakázat jí to samozřejmě nemohu, ale vždy víme, kdy jde do práce a z práce. Dokonce mě jednou bolely zuby a fakt po jejím projití kolem se mi to zhoršilo - a to byla za chvíli pryč!

eivlis*
hodnocení

0x
Pardon, ale i podle me jste velky sobec co mysli jen na sebe.Ty lidi pod vama lituju..

pb®
hodnocení

0x

Svoje zvyky byste měla změnit především kvůli sobě. Za prvé si doma děláte nepřezouváním zbytečně bordel, jak asi bude podlaha vypadat v zimě? Za druhé snižujete životnost bot a za třetí a to je nejhorší, škodíte svým nohám. Vůbec jim nedělá dobře celý den chodit v jedněch botách. Teď ne, ale za pár let to poznáte. Ona taková zborcená klenba, operovaný vbočený palec, ostruhy, to není nic moc.

hodnocení

0x

No potes koste,VAS bych chtela mit nad sebou !jako sousedku,trochu lidske ohleduplnosti Vam neuskodi!

NEDELEJ DRUHEMU CO SAM NEMAS RAD!

cechacek*
hodnocení

0x

Nešlo by zakoupit pěkné chůdy s gumo nastavci

zoli
hodnocení

0x

Bože,vás bychom nechtěli mít za sousedku.Jste neuznalá a sobecká.Vidíte jenom sebe.Ani se nechce věřit,že někdo takový je na světě.

mnd®
hodnocení

0x

Bydlíme v poslednim pátém patře a ,,sousedi,, pod námi dupou a slyším to.Sousedi u nás na patře - vedle mají psa a ten štěká.Naproti sousedi mají psa a taky štěká - je jedno jesti je den nebo noc..Další u nás na patře chodí do práce jako řidič tramvaje ve čtvrt na pět ráno a zavírá dveře od bytu stylem ,,prásk,,.Doma máme kočku a ta když se rozhodne v noci ,,blbnout,, tak to je teprve dupot a rachot po linoleu - koberce máme pouze v ložnici a obyváku.Chodíme taky v botech a žádnej bordel na podlaze není - pořád tady smejčí vysavač ,,krysařík,,.I dcera když přijde s vnukem lezícím batoletem tak nemá strach ho dát na podlahu.Je tu čistěji jak u ní doma,ktará vytírá mopem.

Nikdo si u nás v baráku na nikoho nestěžuje pro hluk.Je to jen o lidech.Nikdo Vám nemůže přikazovat v čem doma chodíte a děláte nebo neděláte pokud nenarušujete zažité sousedské vztahy po určité hodině (určitě nebudu vrtat hmoždinky v noci).

Však počkejte - teď si stěžují na klapot podpadků a Vy jim ustoupíte.Za chvíli bude Nový rok a budou si stěžovat,že u Vás byla oslava a hlahol až do rána.

NEUSTUPOVAT !

To snad není možné! Jak to myslíte, NEUSTUPOVAT? Dle pravidla že "moje svoboda končí, kde začíná tvoje"? Tím že bydlíte v nějakém bytě neznamená, že si můžete dělat co chcete! Mám s tím bohatou zkušenost, kdy jsme byt raději prodali a odešli. Ať si třískání dveřma, klapání podpatků a dokonce i cigaretového kouře ze stoupaček kteroukoliv, hlavně noční dobu užívá ten, komu to nevadí. Je zajímavé, že u nás ustupují slušní nevychovancům. Smutné. To demokracie je po česku.

doplněno 04.12.16 10:00: Obzvlášť se mi líbí vaše: "Za chvíli bude Nový rok a budou si stěžovat,že u Vás byla oslava a hlahol až do rána".Vedle mě, ani nade mnou, ani pode mnou byste do rána nehlaholili, to vám garantuju! Bez ohledu na to, který den v roce je.
slava*

Když si představím, co všechno je na ulic za špínu, tak si při příchodu domů umeju i hůl,o které chodím. Co to musí být za špindíru, která chodí doma vbotách které měla na ulici pokryté rozšlapanými chrchly, psími výkaly,zvratky atp.

culdabulda1*

- no podle názorů naší kulturní posametové společnosti se doma přezouvají jen burani, komouši, nebo sociálky.

Vzdělaní lidé na úrovni se doma nezouvají, jak to neopomínají zdůrazňovat např. v nových, polistopadových filmech ! - tak nevím ... neměli byste spíše nadávat tem "zaprděným" sousedům?.. dneska člověk musí jít s dobou ...

moncicakmonca
hodnocení

Vzhledem k tomu, že bydlím v pátém patře paneláku, zůstane bordel z venku ve společných prostorách.

Mám pocit, že máte těžký problém a ventilujete ho tímto způsobem. Protože tohle vymyslet a ještě odpovídat způsobem jakým reagujete, je jasný důkaz toho, že si prostě vymýšlíte a jste úmyslně negativní. Asi Vám dělá dobře, že jste si vědoma toho jak se ostatní lidé štětí a jak je rozčilujete a proto přiléváte olej do ohně. Myslím si, že ten největší bordel nemůžete nechat ve společných prostorách jelikož na botách neulpívá, Vy ho totiž nosíte ve své hlavě.

Velmi výstižný názor! *palec*

eivlis*
Dobra odpoved:)
krtek*

mnd: myslím, že byste si měl vyměnit byt se sousedkou tazatelky..takovej debilní názor jsem už dlouho nečetl..myslím, že jste oba stejně narušení...*bzum*

dam®
hodnocení

0x

Celkem bych vnímal, že trénujete na jehlách, protože závodně tancujete, chodíte po molu, všeobecně jste nucena být ladná na jehlách, ok. To je pochopitelné, jen mě vadí váš arogantní přístup k okolí, vězte, že stejnou mincí se k Vám budou chovat i ostatní a né jen v okolí bytu.

asasaaas
hodnocení

0x

Stara pani byla zajiste nahluchla. Je mel kdysi nad sebou sousedku, ktera nosila drevaky a reknu vam, byla to sila. Ja sousedku vylecil tim, ze pokud neprestane, ja zacnu s heavy metalem na plny knedlik. Jednou jsem otocil hlasitost na pul vykonu asi na dve hodky a byl klid ... sousedka pochopila, ze asi bude lepsi se vzajemne "nenasirat" :D

Proc se tak branite si dat na nohy treba backory ktere neklepou a nedelaji kraval? Nezlobte se, podle mne nosit doma boty s podpadkama je na hlavu padle ..

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]