Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V koupelně kamenný koberec- hydroizolace

Od: div odpovědí: 14 změna:

dobrý den, rekonstruji koupelnu. na podlahu bych si chtěl dát kamenný koberec...nevím ale..zdali mám dat na beton nejprve hydroizolaci..nebo to není potřeba...

bude kamenný koberec držet na ´´pogumovené´´ hydroizolaci? děkuji za radu. P.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

div, vy budete mít v koupelně bazén?

Co se stane, když bude v koupelně:

1) našlapáno toršku vody po vylezení z vany?

2) děti stříkají trošku vody z vany

3) na podlaze bude voda 1cm, kam poteče?

4) na podlaze bude voda 3cm, kam poteče?

5) Opravdu potřebujete hydroizolaci?

Podívej se jakou řadu chemikálií daný výrobce nabízí. Ve tvém případě bych prvně natřel penetraci která funguje jako adhezní můstek. Pak kamínky s pojivem. Pokud tvůj výrobce udává méně než 1.43 pojiva , je lepší dodržet poměr který dělá Piedra čili těch 1.43 na 10 kg. V takovém poměru máš jistotu že pojiva bude tolik že kromě obalení a spojení kamínků steče dolů a zajistí dokonalé spojení s podkladem. V koupelně budeš na 100% pouzivat i vrchní vrstvu na zalití do hladka. Ta zajistí nejen vzhled jednolité dlažby ale také absolutní nepropustnost. Z toho důvodu je investice do další izolace zbytečná. On je povrchový Hard už tak pěkně drahý takže ti to, že ušetříš za izolaci bude aspoň malou útěchou. Samozřejmě musíš vyřešit vyspádování do gule kanálku aby nenastala situace kterou popisuje pan Milan :) Důležité je proto zatřít penetrací i zeď při okrajích podlahy a kamínky vytáhnout přes jako podlahovou lištu, případně izolaci okrajů proti vzlínání vody do zdi vyřešit jinou izolací. . . Pozor penetrace je špatně přetíratelná a na zdi vypadá jako mastný flek tak ať při natírání natřeš opravdu jen to co bude následně potom zakryto kamínky. Dostat to ze zdi je pak téměř nemožné. Jo - penetrací není tentokrát výjimečně myšlený obyčejný latexový akrylát ale výrobcem dodávaný polyuretanový roztok. A nelekni se až budeš dávat vrchní Hard . Ta potvora je bílá neprůhledná pasta. Zprůhledni teprve když vyschne. Omlouvám se všem ostatním rádcům kteří prosazují nezbytnost hydroizolace že plavu proti proudu ale na rozdíl od nich jsem kamenný koberec v interiéru už pokládal takže jsem ho viděl i jinak než v televizi. Izolace pod koberec by se samozrejmě dávala pokud bys nezatíral vršek do hladka ale nechával koberec jako propustný.
doplněno 02.12.16 06:49: Doplnění - Při kalkulaci ceny na kolik tě celá ta sranda výjde počítej s tím, že výrobci kalkulovaná spotřeba pasty na vrchní potěr je počítaná na kamínky frakce 4 mm. Při použití větších kamínků bude povrch hrubší a spotřeba pasty na zatření úplně na hladko může být vyšší i o 100%
div
hodnocení

ahoj děkuti ti za radu.. vezmu je hodně v patrnosti..ale ještě se zeptám na pár věci kterým jsem úplně neporozuměl.

1. Co je to ´´gule kanálek´´?

2.z kamínků mám udělat malou boční lištu po celém obvodu koupelny?na boku přeci bude obklad? a spodek umáznutý ´´asi´´ sanitárním silikonem.?

3. mám použít na uplné zalití ´´finální´´ pryskyřici, nebo se používá taková speciální hmota?..raději bych tu pryskyřici..vypadá to líp

4. jaká frakce kamínku jsou lepší do koupelny? menší, či větší?

Díky moc :)

div
hodnocení

Ahoj...no to právě nevím kam poteče...kanálek budu zaslepovat...prý je v koupelně zbytečný...tak já nevím...

Pokud tam uděláš spád, voda poteče do nejnižšího bodu.

Pokud tam uděláš rovinu, voda poteče všude.

My v koupelně odpad na podlaze nemáme. Proto po každém koupání vezmu hadr a vytru po sobě podlahu.

Pokud je to "pouze" koupelna, tak se to dá uhlídat. Pokud tam bude i pračka s hadicí svedenou přes okraj vany, tak je lepší odtok v podlaze udělat. Když poteče voda z pračky na podlahu (při nějakém problému), tak ti nevyplaví celý byt.

nikdo*
hodnocení

0x

Jestli je to potřeba nevím. To by řekl asi lépe výrobce toho koberce. Já osobně bych mu asi nevěřil, a tu hydroizolaci bych tam dal. Jistota je jistota. Zas tak moc to nestojí, a předělávat hotovou koupelnu je práce na nic.

paw*
hodnocení

0x
Pokud mate na mysli ten samy koberec, ktery se dava k bazenun, tak hydroizolaci ano. On totiz celkem dobre odvadi vodu prez sebe. Ale spise se poptejte vyrobce.

figurek*
hodnocení

0x

jj, taky jsme dostali nápad dát kamenný koberec pod ledničku, aby to v kuchyni pěkně vypadalo. Udělali jsme hokus pokus a výsledek byl ten, že pod ledničku jsme raději dali staré dobré velké kachlíky.

Vezměte v potas, že kamenný koberec je sice pěkný, ale taky je porézní a vodu nasakuje. Není dobrý nápad dát ho kamkoliv do bytu a už vůbec ne do do koupelny.

jabraka*

Hlavní výhoda tohoto produktu je v jeho prostupnosti pro vodu.Dá se s výhodou použít kamkoliv na venkovní aplikace,kolem domu,bazénu a podobně.Voda zkrz něj proteče do podloží.V koupelně veškerá voda v něm zůstane a nelze ani domyslet důsledky.Existuje sice technologie,kdy podobný povrch se provede jako slinutý,který vodu nesákne,ale nedovedu si představit,jak by se udržoval.

JABRAKA

krtek*

a taková moderní věc to je, že to furt cpou každýmu v "jak se staví sen" *smich*

Ach jo... tak ještě jednou. Venkovní verze kamenného koberce je propustná, používá se na terasy schody, chodníky a plochy kolem bazénů. Pokud by někdo měl třeba sklep a na jeho stropě chtěl udělat terasu, existuje hydroizolace pod kamenný koberec která podklad uzavře a zabrání průsaku. Voda v tom případě proteče skrz kamínky a po podlkladu odteče po spádu na kraj střechy kde je kamínek přetažený přes oplechovani okraje. Interiérová verze takového koberce se po položení a zatvrdnutí přetáhne pastou která povrch vyplní takže výsledkem je plocha podobná glazůře zatřená od zdi ke zdi, takže žádná voda nemá kudy prosakovat do podlahy. Kamínky jsou možná pórovité jak tvrdí Jabraka nicméně při dodržení technologických postupů a správném dávkování pojiva jsou kamínky kompletně obalené epoxydovou pryskyřicí. No epoxyd..chemicky jde o plexisklo. Protoze plexisklo by se odřelo a kamínky by zešedly zatírá se to z vrchu pastou která je vůči odření odolnější. Kdo na to má, může ještě použít finální potěr vysoce otěru vzdornou vrstvou. Každý petikilový kýblíček potěru ovšem představuje investici cca 1500.- Takže se to většinou nedělá.
doplněno 02.12.16 13:34: Ke druhé části dotazu ..co je to gule. Jsem ze staré školy a za nás se prostě v koupelně předpokládalo že občas vyteče pračka nebo děti z vycákaji půlku vany na podlahu. Proto byl v každé koupelně kanálek aby hospodyně nemusela po každém koupání lítat půl hodiny po koupelně s hadrem a lit kýble vody zpátky do vany. Pokud budeš chtít být moderní a podlahu mít bez odtoku, měl bys izolaci mezi podlahou a zdí řešit pomocí rohové pásky , přes kterou teprve budeš z jedné strany pretírat kamínky a ze stěny přes ní přetáhneš obklad. Sázet jen na vyspárováni spodní řady obkladů silikonem by se nemuselo vyplatit.
doplněno 02.12.16 13:51: 4) Frakce . Když budeš koukat na cenu, tak zřejmě půjdeš do říčních kamínků. Nech si ukázat vzorky na krámě. Mívají to nalepené na kachlíku 10x10 cm abys měl představu o tom jak to bude asi vypadat. Do interiéru se nejvíc dává frakce 2 - 4 mm ale mě to neoslovilo já dával šestku nebo sedmičku.Tam už jsou pěkné kamínky a nevypadá to jako písek. Jestli ekonomické hledisko pro tebe není důležité pak je samozřejmě nejhezčí mramorová drť. Pytel ale stojí dvakrát tolik. Hračička může do kamínků přihodit slídu nebo do podlahy dokonce zalít drobné škebličky od moře.
div
hodnocení

Ahoj...chci hlavně aby to bylo pěkný...Co se týče peněz..člověk vyhodí spoustu peněz za blbosti...a koupelna není zas velká...

taknějak jsem to vše pěkně pobral...musím tedy udělat absolutní rovinku...ty pásky na zeť také dám

akorád to finále...1.Nejprve zamýchám pryskyřici s kamínky...2. potom zaliju pryskyřicí ještě jednou...3. a potom použiju tu finálovu pastu HART? Můžeš mi simtě poslat nějaký odkaz kde se to dá koupit?

jinak fak moc díky:)

Každý výrobce má vlastní řadu a roztoky si pojmenovává podle svého. Nejprodávanější je asi piedra díky masivní reklamě. Já dal přednost výrobkům Topstone. topstone.cz/...

I kdybys volil výrobky jiné firmy tak návštěvu stránek topstone doporučuju, protože tam máš všechny potřebné návody a to jak písemně, tak jako video tutoriály. Hodně toho je taky na youtube.

Topstone za nejvýhodnější cenu prodávají stavebniny dek trade. Což může admin klidně odmáznout pokud mu to bude připadat jako reklama.

Když už jednou v podlaze kanálek máš,já bych ho určitě nerušil. Nový tě bude stát kolem 300.- a v podlaze z něj bude vidět kolečko velké jako dno od hrníčku. To duši estéta neurazí. Oproti tomu rohová izolační páska by tě stála ty tři stovky už na délce 10metrů a jedna ti tím pádem stačit nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]