Nejste přihlášen/a.
štukuju poprvé a potřeboval bych vědět +- za jak dlouho to můžu "zatočit". Myslel jsem tak za 0,5 h, ale mám to natažené už asi 2h a na zatočení je to stále dost měkké
Ono štukovat v tomhle počasí... Venku mráz, uvnitř vlhký teplý skleník. Já to kdysi zkoušel a bylo to o nervy. Ani větrání nepomáhalo, schnulo to nerovnoměrně. Nakonec jsem to vzdal a počkal na lepší počasí.
Myslím, že přesné číslo fakt nikdo nevypotí: Teplota, vlhkost vzduchu, savost podkladu, kvalita štuku atd. všechno tohle má vliv na rychlost zasychání.
všechny podmínky se mi zdají OK - je to vevnitř, v místnosti teplo a sucho - jen nemám zkušenost jak dlouho mám počkat jesli 0,5h nebo 10h?
udo,jak já vám rozumím...teď jsem přišel z práce,štukoval jsem dvě zdi,jsem vzteklý,zkoušel jsem větrat,topit,vše marné. prostě to neschne. pucoval jsem dvě hodiny po natažení a ještě to nebylo ono...
Sice máte hotovo ale přece-záleží na více faktorech-na podkladu,teplotě okolí a materiálu,druhu štuku atd!pokud je jeden den nahrubováno a druhý den štuk (míchaná malta NE směs!) a teplota ccakolem 20°C pak to jde za cca10-15 minut,na betonu třeba až za 3 hodiny,ale když se natáhne filmem štuku nechá den dva uzrát pk druhá vrstva při cca20°c hned po natažení a je to docela slušný kalup při točení!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.