Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provizorní zateplení

Od: jossef odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, koupil jsem starší domek, během léta jsem vyklidil půdu a vybral škvárové "podlahy" až na cihlu...( byla to hrozná myšárna... myslel jsem že to do zimy stihnu zateplit, bohužel nevyšlo to jak mělo, teď to nemohu z finančních důvodů dodělat... Dóle topíme, na půdě ne. A jak začalo mrznout 1. strašně uniká teplo. 2. sráží se vlhkost v místech kde jsou ocelové nosníky a tam to plesnivý... co dělat? Napadlo mne, že bych koupil polystyrenové desky a těma bych pokryl na půdě strop. Jak myslíte že musí bejt silné ty desky abych zabránil té vlhkosti? Nebo napadá Vás nějaké levné a rychlé provizorní řešení?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x
Větrat, topit, event. ceresit stop vlhkosti. Pokud nemusí být půda pochozí,tak položit role tzv. Skelné vaty tl. Alespoň 25-35cm. Odborně poradí milancukrar :) příště škváru nechat, já bohužel udělal stejnou chybu.
paw*
Pokud na pudu nepolezete pres zimu, tak polozit jenom vatu. Nic vic. 30 cm. Na vatu kkidne nejakou kontaktni difuzni folii, at se do ni neprasi. Pokud budete delat podkrovi, tak vatu zuzitkujete.

rv*
hodnocení

0x

Nejlevněji asi seno, sláma - někde to nabízejí jen za odvoz. A na vrch nic, ať má vodní pára kam unikat.

standa777
hodnocení

0x

tak záleží, jestli se časem chceš pustit i do zateplení střechy? pokud na ni přijde ještě třeba skelná vata, tak ten polystyren na stropě nemusí být tak tlustý... pokud je to ale otázka let ta střecha, klidně bych tam patnáctku dal...

vanad1*

Pokud je strop solidně udělán, má tepelnou izolaci, tak zateplování střechy je možná zábava, ale s ekonomikou vytápění domu to nemá nic společného.

hodnocení

0x

Josefem na málo informací jen malá rada.

Položíte na zem skelnou, či čedičovou vatu, ve složení takovém, abyste tu vatu mohl časem použít na izolaci podkroví, pokud ho budete dělat. Nebo pak použijete polystyrenové trámy a provedete v létě pochozí zateplení.

Je třeba daleko více informací. Na slánu, nebo seno zapomeňte, to je mimo mísu.

hubas*

Měl jsem úplně stejný problém v koupelně, tedy zima a kondenzace vlhkosti na traverzách po odstranění násypu na klenbě. Provizorně jsem to vyřešil vyskládáním nerozmotaných rolí izolace jednu vedle druhé, vše ok, ale jednalo se o malý prostor cca 10m2, takže rolí nebylo potřeba hodně. Kolik m2 potřebujete takto provizorně zateplit?

jabraka*
hodnocení

0x

Když levně,tak obstarat kusový polystyren třeba z obalů a rozlámat na malé kousky.Navršít aspoň 30 cm vrstvu ale nezapomenout podložit folií jako parozábranou.Ta musí být provedena velmi těsně.(slepit)Rozhodně lepší,jako sláma.Já jsem před časm objel sídliště a takového polystyrenu svezl na tři m3

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]