Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bambusova stinici rohoz

Od: tomgz odpovědí: 4 změna:
Dobry den .Na plot s pletiva chci dat stineni!a to zelenou stinici tkaninu a na ni bambusovou stipanou rohoz. Chci se zeptat na zivotnost rohoze?pripadne jak ji zvisit?nejkou lazurou?dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

1x

Zdravím.!

Použijte radši rákosovou rohož. Povrchová úprava je naprosto zbytečná.

A to jak u bambusu, tak u rákosu. Zásadní problém v životnosti těchto rohoží totiž

netkví v trvanlivosti těchto přírodních materiálů, ale v drátečku, kterým jsou svázané.

Ten je tak tenký, že stihne proreznout dřív, než se rozsype samotná rohož.

Rákos je přibližně na třetině ceny bambusu. Díky tomu, je v něm taky větší výběr výšek a šířek.

Mám na pergole prúhledný polykarbonát a když tam začlo péct slunko, tak tam bylo, jako v pekle.

Tudíž jsem na střechu položil rákosovou rohož 2x4metry, která je tam cca pět let.

Prší na to, sněží na to, furt to drží. :) Jedinou vadou na kráse je, že už nemá tu krásnou, světle medovou

barvu, ale zešedla. To mi vadí nejmíň. Funkci plní stále.

Projeďte Hornbach, Baukrám, OBI, nebo různé stavebniny a jistě něco pořídíte. Ať se daří.! *palec*

hodnocení

0x

Takových materiálů je hodně. TADY

lucie*
hodnocení

0x

Záleží na jakou světovou stranu to máte,ale tak i tak moc ty rohože nevydrží.Já jí měla na balkoně (pralo tam slunce od 14-20hod.)a natřela jsem jí lakem na dřevo.Ze vnitř byla 5let celkem hezká,ale zvenku horší.Ovšem bylo to 5let běžně na pergolách,plotech tipuju tak dvě sezony a je s toho roští.Když tam bude ta tkanina a přelakujete,tak Vám vyrdží hezká,tak jako mě.

tomgz
hodnocení

Ale lak se prece oloupe !mela by se natrit nejakou lazurou ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]