Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název zateplovacího systému+zkušenosti

Od: iveta* odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer,

ráda bych se Vás zeptala na zkušenosti s tímto zateplovacím systémem a s materiálem který je použit na místo klasické omítky.(viz foto)
Dále zda je dobré (viděla jsem to již na více domcích s tímto systémem), že nemají zateplenou jižná stranu. Nemáte někdo zkušenosti?

Plánujeme totiž rekonstruovat a zateplit jednogenerační dům na dvougenerační a co jsem viděla, tak to stále krásně drží barvu.

A ještě jedna otázka, stávající domek o jednom podzemním podlaží (jedna místnost), přízemí, patro bychom rádi nadstavili druhým patrem. Uvažovali jsme o použití dřevěné skeletové konstrukce. Máte s ní někdo zkušenosti? Základy betonové, přízemí cihla PP, a podlaží je pak z tvárnic.

(viz foto dvě a tři)

Na internetu jsme zjistili, že dřevěná skeletová k-ce je lehká. Venkovní fasádu bychom pak řešili komplexně z těch plastových lamel. Střecha "rovná" s plechovou krytinou s mírným spádem na stranu a svodem do dešťové studny (plochá střecha s šikmým sklonem, kdysi se takto řešily některé domky z let 70 až 80)

Co mysíte?

Nebo je lepší na tu nástavbu použít klasickou cihlu od porothermu?

Děkuji za tipy, rady, připomínky

Ivet

Název zateplovacího systému+zkušenosti
Název zateplovacího systému+zkušenosti #2
Název zateplovacího systému+zkušenosti #3

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Iveto, neznám Váš domek, ale určitě po internetu nelze dát tu nejlepší radu.

Co se týká nadstavby domu jako dřevostavby, určitě není problém. Co se týká zateplení spodku stavby, je nutné probrat složení izolace a konstrukce zateplení.

Izolace je jen z různých materiálu, potřebujete 10-15cm izolace bez tepelných mostů, pak nějaký rošt a krycí vrstva, třeba z Vašich lamel.

doplněno 30.11.16 19:56:

Proč Rockwool?

iveta*
hodnocení

Děkuji Milane,

uvažujeme spíše o cca 15 cm izolaci. Do země bychom uvažovali dát extrudovaný polystyren XPS-ko. Na to kamenný obklad a v cca 1 m od země začít s Rockwoolem 15 cm. Na střechu bychom uvažovali použít polystyren určený na střechu, aby se po ní dalo chodit pro případ čištění komínů atd.

Myslím že i s větry nebude problém. Tím, že stavba bude obložena vinyl deskami, tak bude působit jako celek a nápor na k-ci nebude tak silný. Si myslím.

Iveta

iveta*
hodnocení

Myslíte, že to není dobrá/vhodná kombinace?

Co jsem se dívala, tak používají vesměs Rockwoll. Ale je pravda, že zde byla zmíněna i foukaná izolace

To jí zase vidím v okolí vatu od Knaufu ze Slovenska, či z Častolovic z Isoveru.

Proč vatu? Jaký druh si vyberete?

doplněno 30.11.16 20:30:

Nemůže doporučit zateplení, pokud neznám podrobnosti o vašem domě a Vašich přáních.

To nelze na dálku.

doplněno 30.11.16 20:33:

Odkud jste?

iveta*
hodnocení

to ještě nevím přesně. Doporučíte něco jiného?

doplněno 30.11.16 20:32:

chápu. Ale i tak děkuji. O víkendu si nad to sednu. Kdybych měla dotaz, ozvu se.

Zatím děkuji

Iveta

krtek*
hodnocení

0x

Kdo má trochu rozumu v hlavě a není milionář tak si dřevostavbu nepořídí...je to jak v té pohádce o 3 kůzlátkách..vlk foukl a spadla..:) to by byl s nadsázkou jeden důvod proč ne..další...dřevo co?...hoří..beton ani cihla ne...respektive až po 180min;) a za třetí...životnost dřevostaveb je průměrně 50let..pak se to musí většinou zbourat protože je to prolezlé vším možným...takže byste postavila barák..splatila hypotéku...zaklepala bačkorama...a barák by šel za chvíli za váma..

jsem zastáncem klasického zdění...to je však jen můj názor a zkušenost...třeba vám ostatní napíší něco jiného:)

jendad

Malá poznámka. Předpokládám , že na dědinách mají krovy ze dřeva u domku. Podle vašeho názoru by je měli každých 50 let měnit . Protože zafouká vítr a spadnou , nebo shoří .

od krtka je to čistě demagogie a nepodložené sdělení.

Každý domek i cihlový je z části dřevostavba. Když shoří barák cihlový, to je hrozná hromada suti na likvidaci, když shoří dřevostavba, zametete kupičku polela a staví se znova.

No na druhou stranu
Můj zedník říká : za pár let vyleze takovejdle brouk ( ukazuje prsty přibližně 8 cm ) a sežere to. Za to cihla nikomu nechutná :)

Davide, proběhni se kolem dokola a ukaž mi některý barák, který není (polo)dřevostavba. Šumperák? Snad jen s rovnou střechou, nebo experimentální domek.

iveta*
hodnocení

Pane Krtku možná kdyby jste znal systém a nekoukal jen na cihlu, zjistil by jste že při správné izolaci Vás ta stavba nejen přežije ale vydrží i několik generací.

Výhoda dřevěné konstrukce je právě v té váze a tom, že se dá snadno a rychle zlikvidovat. Zatímco cihla je náročnější.

Nemluvě o tom, že až někdy zaklepu bačkorama, tak mí potomci jen zbourají dřevostavbu, která bude finančně lépe providitelná.

Tolik k rozumu v hlavě

hodnocení

0x

Odvětrávaná fasáda vinyl-siding, pod izolaci klasická minerální vata nebo foukaná izolace.Kdysi se u nás něco podobného dělalo,jen povrchová úprava nebyl plast ale nějaká speciální dřevotříska.Tepelně izolační vlastnosti při precizním provedení super, nesmí se do vaty dostat voda.

iveta*
hodnocení

Moc krát děkuji za určení typu a rady! ;)

rv*
hodnocení

0x

Pokud nezateplíte některou stranu, tak vám tou stranou bude utíkat teplo. A to zaručeně několikrát více, než můžete získat krátkým zimním sluníčkem někde v mlze.

iveta*
hodnocení

děkuji za info.

iveta*
hodnocení

Děkuji všem za postřehy, rady a tipy. Z časových důvodu tady chodím sporadicky, tak jsem ráda za každou kloudnou reakci.

Iveta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]