Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosení oken sprej

Od: sdsd odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jaké máte zkušenosti když se vm rosí v bytě okna zkoušely jste sprej proti tomu nebo takové folie proti rosení? Děkuji Vám za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já mám zkušennost, že tam kde žiješ a dýcháš (v té místnosti), tak na okně a na všech studených místech kondenzuje voda.

Dýchat musím, takže při výdechu vypouštím vlhkost do místnosti.

Že by proti tomu mohla pomoct nějaká fólie nebo sprej, tak tomu nevěřím.

Já to řeším tak, že mám na spodní části oken položené proužky nasákavé utěrky. Do těchto proužků se sražená voda vsakuje a pak se zase odpařuje do místnosti.

A větráním vlhkost v místnosti občas snížím.

Další možností je použít chemický pohlcovač vlhkosti.

stir*
hodnocení

0x

tak si jednou dvakrat denne vyvetrej a nebude se nic rosit...

hodnocení

0x

Mám zkušenosti se sprejem proti rosení pouze na brýlích - klasická akce na náměstí vyčistili brýle a že se nebudou rosit.Když pominu že mi slečna nechala mírné šmouhy na brýlích, po příchodu zvenku do jídelny efekt veškerý žádný. Něco podobného bude i se sprejem na okna

hodnocení

0x

Rosí se nejchladnější místo. Je lepší, pokud je to okno a ne zeď. Okno lze otřít, vlhká zeď zplesniví. Okno je nejlevnější vysoušeč.

valsolim
hodnocení

0x

Dvojsklo se rosí vždy ve spodní nejchladnější části. Pomáhá topení pod oknem, které spodní část přihřívá a nutnost je minimálně dvakrát až třikrát denně vyvětrat na cca 5, max 10 minut do průvanu - vyměnit vzduch. Teplý vzduch udrží mnohem větší množství vlhkosti, takže je potřeba ho rychle vyměnit bez výrazného ochlazení vnitřní konstrukce za sušší studený. Dlouhé větrání ventilačkou je zbytečné a ochladí zdi. Vše se samozřejmě týká především zimního období. Myslím si že sprej spíš zabrání vodě udržet se na skle, ale každopádně ona se vysráží, někam steče a zůstane tam, takže z mé strany nedoporučuji...

hubas*

Jedna bába povídala, že když se zrcadlo v koupelně umyje octovou vodou, méně se mlží a v principu by to řešilo i Váš problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]