Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chci si koupit plechovou garáž jako podklad použiji ztracené bednění 6 bodu už jej mám naměřené od sebe- délka ,šířka akorát nevim jak mám změřit na šířku jestli mám rovinu a to samé na délku aby ztracené bednění bylo stejně vysoké a garáž nešla skopce přidám fotku
na fotce to vypadá že jeto hodně zkopce ale není
šířka 3,20 m délka 5.20 m
garáž má 2,95 x4,95m
0x
Nejjednodušší je hadicová vodováha, pokud máš hadici a dvě plastové injekční stříkačky, do hadice naliješ vodu a konce "zašpuntuješ" stříkačkama bez pístku, tak aby čouhaly z hadice, doleješ vodu abys viděl hladinku a můžeš měřit, hladinka vody ve stříkačkách ti krásně ukáže rozdíly, líp se to dělá ve dvou.
Ej, kluci byli rychlejší...![]()
0x
K měření roviny už bylo odpovězeno. Jen upozorním - pokud plot je na hranici pozemku, pozemek za plotem není Váš a máte souseda potížistu, potom si Vás dá soused společně se stavebním úřadem "ke snídani". Já dělal vloni zpevněnou plochu pod kůlnu a sousedka sledovala vše zrakem ostřížím. Takže to mám 2,3 metru od plotu, aby byl klid...
0x
Na tahle malé rozměry stačí i normální vodováha a rovné prkno ,i když se s tím dá proměřit ale nebude na tom stát nějaký panelák nebo raketojaderné silo aby to muselo být 100% v rovině! Prvoúhlost-úhlopříčky musí být stejně dlouhé nebo si udělat z prken trojúhelník -60x80x100cm.
Jen malé doplnění -dělám ve stavebnictví ale soukromě jsem šlauchovnici potřeboval mimo práci jen jednou-je zbytečné ji kupovat,ale obyčejná vodováha je potřeba daleko víc !
0x
Dobry den.
Jak mam zkontrolovat rovinu na cestě.
Potom tam budu kalibrovat sklonoměr
Děkuji R Holotik
Stejně jako jinde, jen použijete pomůcku. Zatlučete nějaký kůl, na něm vyznačíte nějakou výšku a dál už je to stejné. Těch kůlů pak zatlučete více a na všech pak tu výšku doměříte, třeba tou šlaufkou, nebo laserovkou. Od toho si pak určíte potřebnou výšku cesty. Můžete pak mezi těmi body použít delší rovnou lať.
- Jak se dela vagris na podlahu
- Odchylky vodováhy
- Jak a čím vyměřit rovinu betonu
- Šlaufka hadicová vodováha.(Oplocení)
- Určení roviny
- Bublinka ve vodováze
- Jak vytvořit rovinu
- Jaké nářadí na práci se sádrokartonem
- Betonáž mazaniny
- Teče nám voda do sklepa ze svahu
- Vágrys - laser (potřebuji zaměřit)
- Jak vytvořit rovinu ve výkopech
- Oplocení - typ kotvení plotových sloupků
- Vágrys okolo stavby
- Vyrovnání ztraceného bednění
- Určení roviny
- Jak se dela vagris na podlahu
- Odchylky vodováhy
- Šlaufka hadicová vodováha.(Oplocení)
- Jak a čím vyměřit rovinu betonu
- Bublinka ve vodováze
- Jak vytvořit rovinu
- Vágrys - laser (potřebuji zaměřit)
- Jak se měří rovina na pozemku?
- Vyrovnání ztraceného bednění
- Jak se vyrovnává podlaha při suchém betonování?
- Jak vytvořit rovinu ve výkopech
- Jak vyměřit patky co nejjednodušeji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.