Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chci si koupit plechovou garáž jako podklad použiji ztracené bednění 6 bodu už jej mám naměřené od sebe- délka ,šířka akorát nevim jak mám změřit na šířku jestli mám rovinu a to samé na délku aby ztracené bednění bylo stejně vysoké a garáž nešla skopce přidám fotku
na fotce to vypadá že jeto hodně zkopce ale není
šířka 3,20 m délka 5.20 m
garáž má 2,95 x4,95m
Nejjednodušší je hadicová vodováha, pokud máš hadici a dvě plastové injekční stříkačky, do hadice naliješ vodu a konce "zašpuntuješ" stříkačkama bez pístku, tak aby čouhaly z hadice, doleješ vodu abys viděl hladinku a můžeš měřit, hladinka vody ve stříkačkách ti krásně ukáže rozdíly, líp se to dělá ve dvou.
Ej, kluci byli rychlejší...
K měření roviny už bylo odpovězeno. Jen upozorním - pokud plot je na hranici pozemku, pozemek za plotem není Váš a máte souseda potížistu, potom si Vás dá soused společně se stavebním úřadem "ke snídani". Já dělal vloni zpevněnou plochu pod kůlnu a sousedka sledovala vše zrakem ostřížím. Takže to mám 2,3 metru od plotu, aby byl klid...
Na tahle malé rozměry stačí i normální vodováha a rovné prkno ,i když se s tím dá proměřit ale nebude na tom stát nějaký panelák nebo raketojaderné silo aby to muselo být 100% v rovině! Prvoúhlost-úhlopříčky musí být stejně dlouhé nebo si udělat z prken trojúhelník -60x80x100cm.
Jen malé doplnění -dělám ve stavebnictví ale soukromě jsem šlauchovnici potřeboval mimo práci jen jednou-je zbytečné ji kupovat,ale obyčejná vodováha je potřeba daleko víc !
Dobry den.
Jak mam zkontrolovat rovinu na cestě.
Potom tam budu kalibrovat sklonoměr
Děkuji R Holotik
Stejně jako jinde, jen použijete pomůcku. Zatlučete nějaký kůl, na něm vyznačíte nějakou výšku a dál už je to stejné. Těch kůlů pak zatlučete více a na všech pak tu výšku doměříte, třeba tou šlaufkou, nebo laserovkou. Od toho si pak určíte potřebnou výšku cesty. Můžete pak mezi těmi body použít delší rovnou lať.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.