Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sousedův pozemek a především terén je min. o 3m výš než terén mého pozemku. Pozemky a rozdíly terénu dělí stará opuková zeď, kteá se stářím a zvětráváním hroutí. Na nejkritičtějších a nejvyšších místech jsem u staré opukové zdi vystavěl ze ztraceného bednění masivní armovanou zeď s pilířem na mohutném betonovém základu. Nová zeď dobře plní svou funkci a přesahuje dvě třetiny délky hranice pozemku. Zbývající část, kde je původní dělící a opěrná zeď jen cihlová, se vybouluje, praská a hrozí, že budu za nedlouho mít tuto zeď i se sousedovic dvorem u sebe. Sousedi se zdráhají se na odstranění problému podílet a dělají, že se jich to netýká. Byť z celé hranice už zbývá jen necelá třetina k vyřešení. Nemluvě o tom, že dělící zeď je, na právě tomto místě, o 60cm posunutá ke mě oproti katastrálnímu zaměření. Je nějaké řešení, nebo zákon, který by mi pomohl s touto situací? Děkuji. M.Vacke
Vždy se najde ten správný zákon, samozřejmě i řešení. Ale žádný předpis nezařídí dohodu mezi sousedy. Musíte se domluvit, nebo žalovat...
Ahoj Milane já osobně mám taky dobrý sousedy ale moje mamka jich má šest a bohužel jeden je problémista až to hezký není ,ať se jedná o cokoliv je sním problém,vadí mu i zalejvání studniční vodou ,to jakou má zahradu nevidí ale své tři sousedy kritizuje za cokoliv a nejraději na obecním úřadě ,takže všem dobrým sousedům fandím ale těmy druhýmy jenom opovrhuju a pokud možno je ignoruji .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.