Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit odpad?

Od: bredis odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám "menší" problém jak napojit odpad z vany. Ze sifónu od vany mám koncovku o průměru 50 mm ale odpad je proveden v průměru 60mm. Měl jsem v plánu to spojit HT systémem ale problém je, že nedělají průměr 60 mm. Nevíte jak by to šlo spojit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není to náhodou 63 mm?

to je naprosto normální

bredis
hodnocení

Co jsem se ptal v obchodě, tak řikali že 60 a 63 mm je teď stejný ale to nemění nic na tom, že to nemám jak spojit:(

dracek*

u syfonu je důležytý vnější průměr u odpadu vnitřní průměr ,pokud nic nepomůže a odpad je v plastu tak se dají koupit všemožné redukce ,pokud budou o kousek větčí doporučuji použít horkovzdušnou pistol a před nasazením ohřát

technikjirik*
hodnocení

0x

nemám rád reklamu, ale v tomto případě bude ku prospěchu pcvalfa.cz/... najdete zde redukci jakou potřebujete

hodnocení

0x

bredisi, toto není problém, jen neznalost. Zajděte do prodejny instalačního materiálu a žádejte o příslušný přehod, nebo redukci. Je to vyřešeno, jen to někteří neznají.

Samozřejmě musíte do kvalitní prodejny.

sandy*
hodnocení

0x

Tento problém se dá vyřešit plastovou redukcí 63/50 která se po nahřátí a vytvoření hrdla vlepí po směru vody do většího průměru-vhodné lepidlo L20-přímo na tyto plasty nebo se dá sehnat gumová redukce 63/50 která drží bez lepení.

bredis
hodnocení

Díky za reakce, je to opravdu neznalostí neříkám že ne ale právě v ty neznalosti nastal u mě ten problém:) V obchodě jsem byl ale asi né v tom kvalitním. Asi to udělám jak píše Sandy. Tu redukci 60/50 mám tak to nahřeju a spojím to tím lepidlem

Ještě jednou všem děkuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]