Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepit plst k plechu

Od: jiristransky® odpovědí: 9 změna:
Čím přilepit plst ke kovů? Tavnou pistolí to nedrží. Bude držet Dvou slozkove lepidlo? Nebo mamut?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Chemoprén.

Jak píše jenyk - chemopren, nebo jiné kontaktní lepidlo

hodnocení

2x

Plst neboli filc se VŽDY na hladítko lepil asfaltem-tekutým,pže základna hladítka byla plechová (tzv filcák) dnes když jsou plastové tak se lepí chemopreném.osobně lepím takto-nanesu lepidlo na plech nebo plast (dle toho jaké hladítko je) pak s naneseným lepidlem obtisknu na protikus a oddělím nechám 5-15minut vyvětrat a pak přitisknu co největší silou pak drží lépe než přibité hřebíky!

hodnocení

0x

podobně se lepí filc na hladítka pro štukování. Asfaltové lepidlo v tubě.

doplněno 25.11.16 12:09:

Pokud použijete chemoprén na nesavé podklady, bude to držet. Já používám na filc

Asfaltové lepidlo Metrum 130 m

tmely-silikony-lepidla.he/...

jabraka*
hodnocení

0x

Chemoprén je dobré řešení,ale vždy raději volím kontaktní lepidlo bez rozpouštědla.Na př.Thomsit k 175

JB

knife
hodnocení

0x

pokud to nebude pozink tak polyuretanove lepidlo. a nebo chemopren.

hodnocení

Je to zdsrneny plech o síle 0.5mm a k němu potřebují přilepit plst (Filc) tak, aby ve smyku držela. Dvouslozka nefunguje, horké lepidlo také ne. Dnes mi schne chemopren - Značka UHU tak snad to bude držet.
Děkuji za vaše rady

hodnocení

0x

Já bych nejprve natřela ten filc a nechala zaschnout, pak natřela znovu a když by bylo potřeba, tak klidně i znovu. Dokud nasává, nepřilepí se. Až když už nesaje, přilepí se.

hodnocení

Tak přilepeno - drží to jak přikované a to i ve smyku. Použil jsem chemoprenové lepidlo od pattex, které lepí kov, textil, dřevo atp. Drží to tak, že to teď nemůžu servat dolu :D filc se trhá po kouskách, takže to je to, čeho jsem potřeboval nutně dosáhnout. Jen jsem si chtěl ověřit, jestli je chemopren to pravé řešení a opravdu je. Originálně to, co já potřebuji přilepit, je lepené jakýmsi tekutým lepidlem - něco jako ""HOT GLUE"" s tím rozdílem, že HOT GLUE je po vychladnutí rádoby gumové a originál přilepené je pevné jako kámen, ale nicméně chemopren drží dobře :) ještě jednou děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma štukování na lepidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]