Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna spodní spirály u trouby Mora 3375

Od: zdenrs* odpovědí: 11 změna:

Potřebuji poradit s výměnou spodní spirály u sporáku MORA 3375.Při objednání opravy mě byl sdělen termín 15..12.

Budou vánoce a manželka chce péci cukroví.Chtěl bych se pokusit o spodního tělesa sám . Jsem elektrikář a těleso jsem si už objednal v e-shopu.Výměna bude asi náročnější , nevím zda je přístup k tělesu zespoda , kde by se musela demontovat i izolace , nebo zepředu , kde se demontuje přední část trouby.Děkuji za radu.Zdenrs

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak tento typ ,ale starší se měnil ze zadu.Odmontovat zadní kryt a dole už uvidíte připojení tělesa jestli má trouba horkovzduch tak tam budou dvě to spodní bude nejníž:).Mělo by být vloženo mezi izolaci a troubou.Bude potřeba povolit spodní kryt aby jste ho vytáhl.Jestli jste elektrikář tak to zvládnete ale první změřte jestli tam jde proud ať to neděláte zbytečně

zdenrs*
hodnocení

Dílky za informaci.Telefonicky mně sdělil servisní technik , že se spodní topné těleso se vyměňuje po demontáži zadního krytu sporákuMusí se toho demontovat ještě asi více:Vrhnu se nato po obdržení tělesa z e-shopu.Z.

host*
hodnocení

0x

Vyklopení horního topného tělesa máte popsané v návodu k obsluze na straně 20 (nebo jiné, podle toho, jaký návod máte, například ec575). Na přední straně je plošinka s otvorem pro nasazení na kolík se zářezem a na straně přívodů jsou jak je vidět, fastony více viz obrázky na nadeta.cz/...

V návodu je popis, jak se má topné těleso při vypnutém přívodu elektřiny a za studena, vysunout a vyklopit.

citace z návodu: "Před čištěním trouby odstraňte pekáče, rošt a držá­ky a teprve potom vhodným nářadím (například nožem nebo šroubovákem) uvolněte příčnou tyč, a­ vyskočí na levé a pravé straně trouby z lů­žka (viz obrázek). Potom druhou rukou přidržte topné těleso, které se na přední straně uvolní a odsune od stropu trouby. Po očištění topné těleso jednoduše zatlačte dozadu, a­ příčná tyč znovu zaklapne do lůžka"

Zřejmě by to mohlo nějak podobně jít zepředu i u spodního topného tělesa, pokud se vysune i s panýlkem s vývody a bude přístup k fastonům a bylo by možné přívodní kabely sundat. Jinak by to asi muselo jít od zadu.

zdenrs*
hodnocení

Díky , pokračuji dále v získávání informací!

doplněno 28.11.16 16:37:

Všechno je jinak !Spodní těleso u trouby se musí vyměňovat zespoda.Musí se demontovat spodní plech i izolace , potom je ještě další kryt ,pod kterým už je vidět/ viz foto /spirála.Výměna tělesa a montáž plechů a izolace je v pohodě.Izolaci je nejlépe uříznout ostrým nožem u spodního krycího plechu.

Výměna spodní spirály u trouby Mora 3375
host*

Na peugeot-club.com/... je postup pro výměnu spodního tělesa ale typu 4600, třeba to je alespoň trochu podobné?

zdenrs*

Utohoto typu sporáku MORA 3375 se musí spodní těleso vyměnit spodem , musí se demonovat všechny boční stěny a část izolace!

mnd®
hodnocení

0x

Můžu se zeptat jak to celé dopadlo?

zdenrs*

Topné těleso jsem vyměnil spodem.Musel jsem demontovat oba boční a zadní krytt.Dole jsem sundal jeden plechvý kryt , potom jsem nožem odřízl izolaci, jenom spodní část.Pod izolací byl ještě jeden plech , pod ním už ale bylo topný těleso . Které bylo vyměněno i se zpětnou montáží krytů a izolace za 15 minut.Při demontáži se musí se dát pozor , aby se sporák nerozpadl.Teď bych to zvládnul kompletně za půl hoďky.

Výměna spodní spirály u trouby Mora 3375 #2
mnd®

Děkuji za odpovědˇ. Tu rozřízlou izolaci jste potom jen přiklopil plechem nebo znovu nějak ,,izoloval,, aby zase byla v celku?

zdenrs*

Pokud se odřízne jenom spodní část , tak izolaci při zpětné montáži drží plech.Taky je možné pokud jsou konce izolace dole , jenom rozříznout a dát nahoru. Jinak celou izolaci, spodní a vrchní kryt drží drát po obvodu.Při montáži jsem použil nový silnější drát a dal jsem tři.Ideální by bylo použít plechovou pásku.Izolaci mají "odborně" připevněnou!

koukal

popis odpovidal skutečnemu provedeni a ano super za pul hod v klidu provedena oprava těleso spodni za 400kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]