Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádobí do mikrovlnné trouby

Od: zmatenka® odpovědí: 7 změna:

Jste někdo zvyklý vařit v mikrovlnce? Nemyslím ohřívat, rozmrazovat, ale skutečně vařit. Sestra v MW vaří skoro všechno od příloh po maso, používá různé plastové misky, ale to se mi nezdá. Vím, že na plastových výrobcích jsou symboly určující možnost použití v MW, ale já bych si raději pořídila nějaký hrnec určený právě k vaření v MW. Máte někdo takové nádobí? A pokud ano, jaké? Jaké s ním máte máte zkušenosti, jste spokojeni? A co a jak v něm vaříte? Díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

V kovovém nádobí vařit v MW nelze.Mikrovlny jsou odráženy od kovu.Ideální je používání skleněných nádob.Běžně v MW třeba škvařím sádlo.

JABRAKA

hodnocení

Děkuji za odpověď. Vím, že kovové nádobí do MW nepatří, taky o vhodnosti skleněného nádobí vím, ale zajímá mě plastové, určené přímo na vaření. Na internetu (na Heurece) jsem viděla více druhů - napařovací, silikonový, dokonce i tlakový, v různých cenových relacích. Zajímaly by mě vaše zkušenosti s plastovým nádobím - jaký druh byste doporučili, event. nedoporučili a proč, nebo jestli používáte libovolné misky. A také nějaké zkušenosti s úpravou pokrmů. Za tip na škvaření sádla děkuji, to by mě nenapadlo. Jak škvaříte?

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Zkuste dát do mikrovlnky něco hodně mastného v plastové nádobě. Když to začne vařit, prskat...

tak jsem zvědav, jak to pak umyjete. Mastné se "vpije, či vpeče" do plastu a pak je s nim ámen.

Nejlepší je klasika. Na sporák s tím.!

No přece to přiklopím, na to existují takové specielní poklopy. I když to prská, nic se nikam nerostřikuje. Já do mikrovlny používám na vaření varné sklo. Nemám ráda ten plast, i když je určený na vaření v M.T. Také mám takový nějaký divný pocit, že se během vaření z něho do jídla dostává nějaký sajrajt. Zmatenko, kupte si dvě vhodné nádoby z varného skla a jste v klidu.

nakobyl*
hodnocení

0x

pro nádobí kromě plastů - keramika, porcelán či sklo a pod platí, že nádoba je vhodná když ji ohřev teplotně neovlivní - po vyndání z MT není horká.

hodnocení

Děkuji (ač se zpožděním, za které se omlouvám) všem za odpovědi. Pořídila jsem si nádobu z varného skla, protože tak jako Suzy mám z plastového nádobí nedobrý pocit. Vařila jsem v nové misce rýži a byla jsem velmi spokojená. Rýži už jinak vařit nebudu. Škoda, že mi nikdo nenapsal nějaký osvědčený recept, abych si mohla rozšířit repertoár. Nebo nikdo v mikrovlnce nevaří *nevi*? Budu tedy pátrat dál...

radce*
hodnocení

0x

V mikrovlnce nevařím vůbec nic. Jen ohřívám jidlo již uvařené, které vystydlo. Většinou ani nerozmražuji, jen vyjímečně, když to potřebuji narychlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]