Nejste přihlášen/a.
Co se stane slivovici,když bude rok v neuzavřené sklenici přikrytá plátnem, aby se do ní neprášilo?
S tím cukrem ... jde o mýtus, kdy má přidaný řepný cukr do kvasu, vliv na chuťové vlastnosti slivovice. Opravdu si někdo myslí, že kvasinka rozeznává molekulárně druh cukru a podle toho "vyrobí" jiný alkohol? Je moc věcí které se při pálení ale hlavně kvašení dají pokazit, tím se do výpalku dostanou těkavé látky. Ty mění chuť i vůni, částečně jdou vyvětráním odstranit, bohužel se vyvětrá i to, co by mělo v té slivovici zůstat. Cukr není to co pálí v krku ... to je dokázáno
slivovice ano, tady je nepsáno vše a ještě trochu víc
Slivovici (pálenku) i z jiného ovoce než švestky), stočíme do domižonů a měsíc necháme otevřené, není důvod nechávat otevřené déle. Pálíme každý rok 2x a vztekejte se jak chcete, cukr do kvasu přidáváme, pálit jedeme až cukroměr ukáže 0-1. Pálenka z mirabelek všem chutná nejvíce. Za rok, se kapka odpaří a jinak se nestane vůbec nic.
lidus: Samozřejmě souhlas, ať si každý dělá jak myslí ale přece nepovezu do pálenice višňový kvas který měl 7o Brix, když to dalo tolik práce?!?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.