Slivovice v neuzavřené sklenici

Od: Datum: 22.11.16 18:48 odpovědí: 13 změna: 23.11.16 13:10

Co se stane slivovici,když bude rok v neuzavřené sklenici přikrytá plátnem, aby se do ní neprášilo?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.11.16 18:50
avatar

Bude z ní břečka, neb líh se odpaří.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.11.16 18:51
avatar

Odpaří se alkohol, vyčichne.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.11.16 18:52

1.Někdo ji vypije

2.Odvětrá ,nestane se jí nic

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.11.16 19:09
avatar

Po roce se odpaří nejen alkohol, ale i vše ostatní. Ve sklenici možná zbyde lehká usazenina na dně a Vy budete usilovně přemýšlet, co to v tý skleničce vlastně původně bylo.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.11.16 19:19
avatar

Chvilku se doporučuje u čerstvé slivovice určitá oxidace,ale týden či dva a rozhodně v chladnu.Odpaří se lehké podíly,které by měly zůstat v předkapu,ale pokud se až tak přísně destilace nevede,pak se musíme lehkých podílů zbavit odvětráním.

JABRAKA

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.11.16 22:30
avatar

Pokud jí místo sklenice necháte v láhvi, vyvětrá, odevzdá andělskou daň a bude jemnější. Nic jiného se nestane ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.11.16 00:53
avatar

Sama slivovici nepiju, ale moji příbuzní, kteří na to mají jiný názor, ji takto běžně nechávají "uležet", hlavně obsahuje-li větší množství cukru. Prý je potom nedostižná a nedrhne v krku (nemohu posoudit). Jednou ji tak nechali i 4 roky – celý demižon.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: slivovice
Datum: 23.11.16 10:00

Proboha. Od kdy je v slivovici cukr. To ho tam po destilací nasypou?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.11.16 11:43
avatar

S tím cukrem ... jde o mýtus, kdy má přidaný řepný cukr do kvasu, vliv na chuťové vlastnosti slivovice. Opravdu si někdo myslí, že kvasinka rozeznává molekulárně druh cukru a podle toho "vyrobí" jiný alkohol? Je moc věcí které se při pálení ale hlavně kvašení dají pokazit, tím se do výpalku dostanou těkavé látky. Ty mění chuť i vůni, částečně jdou vyvětráním odstranit, bohužel se vyvětrá i to, co by mělo v té slivovici zůstat. Cukr není to co pálí v krku ... to je dokázáno ;)


doplněno 23.11.16 11:59:

slivovice *palec* ano, tady je nepsáno vše a ještě trochu víc ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: slivovice
Datum: 23.11.16 11:47

Tady se mohou poučit

http://deslik.blogspot.cz

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.11.16 11:51
avatar

Slivovici (pálenku) i z jiného ovoce než švestky), stočíme do domižonů a měsíc necháme otevřené, není důvod nechávat otevřené déle. Pálíme každý rok 2x a vztekejte se jak chcete, cukr do kvasu přidáváme, pálit jedeme až cukroměr ukáže 0-1. Pálenka z mirabelek všem chutná nejvíce. Za rok, se kapka odpaří a jinak se nestane vůbec nic.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.11.16 12:03
avatar

lidus: Samozřejmě souhlas, ať si každý dělá jak myslí ale přece nepovezu do pálenice višňový kvas který měl 7o Brix, když to dalo tolik práce?!?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: slivovice
Datum: 23.11.16 13:10

Proč se tady pořád chlubit pácháním přinejmenším přestupku. Doma se pálit nesmí a v palírně podepisuji prohlášení, že kvas je z ovoce z vlastní zahrady a že je bez přídaného cukru

A cukroměr toho moc neukáže. Ten je na mošt bez alkoholu. Třeba se ale jedná o refraktometr.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.