Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Slivovice v neuzavřené sklenici

Od: maci11 odpovědí: 13 změna:

Co se stane slivovici,když bude rok v neuzavřené sklenici přikrytá plátnem, aby se do ní neprášilo?

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar magdon

Po roce se odpaří nejen alkohol, ale i vše ostatní. Ve sklenici možná zbyde lehká usazenina na dně a Vy budete usilovně přemýšlet, co to v tý skleničce vlastně původně bylo.

 

jabraka*
hodnocení

1x

Chvilku se doporučuje u čerstvé slivovice určitá oxidace,ale týden či dva a rozhodně v chladnu.Odpaří se lehké podíly,které by měly zůstat v předkapu,ale pokud se až tak přísně destilace nevede,pak se musíme lehkých podílů zbavit odvětráním.

JABRAKA

 

hodnocení

0x
avatar promon

Bude z ní břečka, neb líh se odpaří.

 

ladinpraha*
hodnocení

0x

Odpaří se alkohol, vyčichne.

 

hodnocení

0x

1.Někdo ji vypije

2.Odvětrá ,nestane se jí nic

 

hodnocení

0x
avatar wlezley

Pokud jí místo sklenice necháte v láhvi, vyvětrá, odevzdá andělskou daň a bude jemnější. Nic jiného se nestane ;)

 

hodnocení

0x
avatar ildika

Sama slivovici nepiju, ale moji příbuzní, kteří na to mají jiný názor, ji takto běžně nechávají "uležet", hlavně obsahuje-li větší množství cukru. Prý je potom nedostižná a nedrhne v krku (nemohu posoudit). Jednou ji tak nechali i 4 roky – celý demižon.

slivovice

Proboha. Od kdy je v slivovici cukr. To ho tam po destilací nasypou?

 

hodnocení

0x
avatar wlezley

S tím cukrem ... jde o mýtus, kdy má přidaný řepný cukr do kvasu, vliv na chuťové vlastnosti slivovice. Opravdu si někdo myslí, že kvasinka rozeznává molekulárně druh cukru a podle toho "vyrobí" jiný alkohol? Je moc věcí které se při pálení ale hlavně kvašení dají pokazit, tím se do výpalku dostanou těkavé látky. Ty mění chuť i vůni, částečně jdou vyvětráním odstranit, bohužel se vyvětrá i to, co by mělo v té slivovici zůstat. Cukr není to co pálí v krku ... to je dokázáno ;)


doplněno 23.11.16 11:59:

slivovice *palec* ano, tady je nepsáno vše a ještě trochu víc ;)

slivovice

Tady se mohou poučit

deslik.blogspot.cz/...

 

lidus*
hodnocení

0x

Slivovici (pálenku) i z jiného ovoce než švestky), stočíme do domižonů a měsíc necháme otevřené, není důvod nechávat otevřené déle. Pálíme každý rok 2x a vztekejte se jak chcete, cukr do kvasu přidáváme, pálit jedeme až cukroměr ukáže 0-1. Pálenka z mirabelek všem chutná nejvíce. Za rok, se kapka odpaří a jinak se nestane vůbec nic.

lidus: Samozřejmě souhlas, ať si každý dělá jak myslí ale přece nepovezu do pálenice višňový kvas který měl 7o Brix, když to dalo tolik práce?!?

slivovice

Proč se tady pořád chlubit pácháním přinejmenším přestupku. Doma se pálit nesmí a v palírně podepisuji prohlášení, že kvas je z ovoce z vlastní zahrady a že je bez přídaného cukru

A cukroměr toho moc neukáže. Ten je na mošt bez alkoholu. Třeba se ale jedná o refraktometr.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu
Otázky na téma cukroměr

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]