Nejste přihlášen/a.
Mám přesně 16 let starou kuchyňskou linku s vestavěným sporákem a myčkou. Myčka začíná trochu zlobit. Dnes jsem se dozvěděla, že výměna vůbec nebude jednoduchá. Že současné myčky se pod kuchyňskou desku v 95 % nevejdou. Sokl linky musí být 18 až 19 cm. (Já mám 14,5 cm, výška skříněk + soklu je 86,5 cm.) Prý mnoho nešťastníků koupí myčku a pak doma zjistí, že po vestavění nejdou otevřít dvířka myčky. Kdo už takto koupil, musí z myčky odstranit nožičky. Nejvhodnější variantou prý je pořízení normální myčky a její umístění pod kuchyňskou desku. Estetika prý moc (?) neutrpí.
Výrobci myček prý respektují nařízení EU, chybují výrobci linek (dřevaři).
Zajímalo by mě, jestli s tímto máte někdo zkušenosti. A jestli některá firma nevyrábí i typy pro starší kuchyňské linky.
Máme starou kuchynskou linku a v ní již druhou myčku, první koupili určitě před rokem 2000 a druhou mám cca dva roky,nebyl s tím žádný problém, jen se sundá vrchní deska u myčky a dá do linky, tenkrát jsme u té staré linky zrušili dvířka a fochy a šoupli tam myčku. Kuchynskou linku máme tak třicet let, takže opravdu starou. Myslím si, že myčku máme normální, linku také.
Podle Heureky je zabudovaných myček šířky 60cm s výškou pod 86,5cm skoro 600 typů. Většina jich je ve výšce 82cm.
Tak jsem ještě došla pro metr, výška naší staré linky i se soklem je 84 cm a výška nové myčky je 81, vašich 86,5 musí bohatě stačit, ale když se dává myčka do linky, sundavá se vrchní deska, když se staví mimo linku, deska se nechává.Myčku máme zn, Siemens, co jsme měli předtím, už nevím, ale furt je to ta samá výška.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.