Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístřešek na vysoké auto

Od: smarticek® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám v plánu stavět přístřešek na auto. Původní plán byl, že jsem koupil už hotový který je vysoký 200cm. Jenže natala situace, že jezdím domů firemním autem Ford Transit, který je vysoký cca 2600 cm. Tak přemýšlím, jak vše vymyslet aby se případně pod přístřešek vešel i on. Napadlo mě to tk jak je to na obrázku, ale nevím, nemám zkušenosti s nějakýma samonosnýma konstrukcema a už vubec ne dřevěnýma. Má tu někdo takovou zkušenost a ví jak to spočítat? Mám strach že při tkové kontrukci by mohl být největší problém vítr. Budu rád pokud něko poradí ať už ohledně toho co sem nakreslil nebo něčím čím vyřešit tuhle situaci. Trámmy by měly být přišroubováný k betonu uvnitř tvárnice ztraceného bednění na podezdívce. a je po celé délce stání tzn. cca 6m dlouhá, 1 šár tvárnic.

Předem moc díky

Přístřešek na vysoké auto

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

co uchycení vlevo? I dkyž předpokládám že je to bez měřítka,viděl bych problém spíše se směhem ,2,5 m bez podpory je celkem dost v poměru k druhému konci trámu

hubas*

Dle obrázku jsou to metry spíše tři! Taková konstrukce bude vyžadovat pevný základ a sušené hranoly, protože jinak se to celé zkroutí. Pokud budete trvat na takové konstrukci, nechejte si to určitě spočítat statikem. Pokazit se toho dá hodně.

Oporu vpravo bych ovšem řešil jinak a to kleštinami se šroubem skrz.

jezevec*
hodnocení

0x

Taky bych se bál, co to udělá, až napadne sníh, a jestli jedním vrzem nezničíš přístřešek i Transita...

Ale k věci... co zkusit ty šikmý trámy úplně vpravo prodloužit o metr, a spojit jejich horní konce ocelovým napínatelným lanem s koncem toho trámu tvořícího střechu? Třeba po metrových úsecích? Myslím, že by se to vyneslo...

ale pořád to bude páka jde o to eliminovat otáčení v místě ukotvení stojky.Nejsem statik , nedovedu si představit uchycení a velikost stojky aby to v tomhle provedení pobrala

asd1
hodnocení

0x

Jak ti na to nasněží metr mokrýho sněhu tak to lehne ;) Muselo by to mít opravdu masivní základ a nedělal bych to ze dřeva ale z traverzy... Statický výpočet je velmi vhodný, hlavně pro ukotvení v zemi.

hodnocení

Tak děkuju pěkně za reakce a pokusím se teda sehnat někoho kdo to dokáže spočítat, případně vymyslím jinej přístřešek .))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]