Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení pohybove čidlo trvalé

Od: tomik19868 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jestli je možné zapojit pohybové podle obrázku?Je jen fáze,vše bybylo tahané 3cx1.5,vypínač 5.

Chtěl bych pohybovým čidlem sepnout jen ty dvě bodovky,s tím že čidlo bych mohl kdykoliv odpojit.

A druhým tlačítkem bych chtěl kykoliv zapnout všech 6 bodovek naráz.Můžu všech 6bodovek zapnout i když bude zapnuté čidlo.Děkuji pěkně za radu,popřípadě za vhodné schéma.

Zapojení pohybove čidlo trvalé

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zadání ne zcela jasné, ne zcela splnitelné. Něco se ale dalo vymyslet.
Nebude to na tlačítka, ale na vypínač + přepínač v jedné krabičce, třeba řazení po staru 5A, nebo 5B, po novém řazení 2x6, teda dvakrát střídavý a nebo také pod názvem schodišťový. Nebo samostatně každý v jedné krabičce.
Ku schématu:
Přepínač A: v poloze 1 napájí čidlo. Při pohybu spínaná fáze rozsvítí žárovky 1a2. Po přepnutí A do polohy 2 se rozsvítí žárovky 3 až 6, bez čidla.
Zapnutím vypínače B se při přepínači A v poloze 1 rozsvítí přes čidlo i světla 3 až 6.
Při poloze obou vy/přepínačů na 2 bude svítit všech 6 žárovek.
.
Pokud by vadilo, že čidlo je přepínačem v poloze A1 napájené stále, je možnost do fáze mezi svorku A1 a svorku L na čidle vložit další vypínač. Potom nepůjde automat, jen buď 4 nebo 6 světel manuálně.
.
Upozorňuji, že elektrické zařízení a montáž je pro osobu znalou s oprávněním. Takže na realizaci zavolejte elektrikáře.
Pokud Vám to nesplňuje požadavky, napište nové a konkrétnější . Nemáme křišťálovou kouli a nevidíme konkrétní situaci na místě, ani Vaše představy. Případně vysvětlíme podrobněji.
Zapojení pohybove čidlo trvalé #2

V jednoduchosti je genialita. Krásně vymyšleno při použití 6+6.

111®
hodnocení

0x

jde to tak udělat za pžedpokladu, že je vše napájení stejnou fází

schema
hodnocení

0x

Schéma zapojení není dost podrobné. Ale dá se předpokládat, že pokud budou všechny žárovky spojené "nulákem" a použijete normální dvojitý světelný vypínač (který zapíná jej fázi), tak se ve všech případech rozsvítí všechny žárovky, protože jsou propojené "hnědým" vodičem.

tomik19868
hodnocení

Aha,to máte pravda.A víte prosím jak na to?

Nechybí Vám k senzoru ještě přivést nulák? K senzoru by měly vést tři dráty: hnědý - fáze, modrý-nula a např. červený-spínaná fáze. Tu spínanou fázi přivedete ke světlu. Zrovna v pátek jsem zapojoval senzor z lidlu ke světlu. Já jsem k tomu ale ještě připojil bypass s vypínačem pro trvalý svit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pohybové čidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]