Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola vyúčtování za média

Od: udo144® odpovědí: 4 změna:

Pravidelně si vždy 1.den v měsíci již několik let zapisuji stav měřidel plynu a elektřřiny. Dělám to pro svou vlasní kontrolu jak jsem na tom se spotřebou a taky se tím dá odhalit případný únik vlivem nějaké havarijní situace (což se mi už stalo) dříve než při vyúčtování tzn. třeba i za rok! Přišlo mi vyúčtování za plyn a napadlo mě zkontrolovat údaje ve vyúčtování. A samozřejmě je zde nezanedbatelný rozpor! Za 3 roky se (v součtu) RWE rozchází s mými záznamy o 940Kwh! Dočetl jsem se, že účtovaná částka by se neměla (tzn. se ale může) lišit o (víc jak) 3% od toho co si sami spočítáme . A ejhle, onen rozdíl je přesně 3% . Okrádá nás RWE tedy vědomně, plánovaně a záměrně o tuto, nevím kde vzatou, toleranci? Proč tady takováto tolerance vůbec je, na počítadlo snad vidíme všichni stejně ne? Proč to není někdy taky v náš prospěch?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jedná se o plyn? V tom případě počítadlo plynoměru je v m3 plynu (v metrech kubických), dodavatel toto množství přepočítává na kWh podle měření výhřevnosti, atd...prý i v zájmu odběratele; aby mu nedodával méně výhřevný plyn... něco tady rweplyn.cz/...

doplněno 21.11.16 11:23:

Ale dle zjednodušeného vzorce 1m3 = 10,55 kWh to nelze přepočítávat globálně; RWE to přepočítává po jednotlivých obdobích...a je to "zjednodušený vzorec", chyba tam ve výpočtu bude ...

doplněno 21.11.16 11:27:

Případně kontaktujte dodavatele, reklamujte...nebo žádejte alespoň vysvětlení...

hodnocení

OK, to vím, ale proč když oba (já a RWE) odečteme ze stejného měřidla stejné hodnoty, stejně je přepočteme na kWh tak se ve výsledku lišíme? Nebo je rozdíl způsoben rozdílným výpočtem? Oni to dělají tím složitým (viz odkaz) a já tím zjednodušeným? - to by vysvětlení bylo, ale je to tak?.

hodnocení

0x

Výpočty dodavatele podle vzorců vytapeni.tzb-info.cz/...

nikdo*
hodnocení

0x

RWE jsou zloději. Kdysi, při výměně plynoměru mi naúčtovali o 1000m3 víc než bylo na plynoměru. Reklamace bvyla odmítnuta s tím, že ji nejde přezkoumat. Starý plynoměr byl bůhvíkde a to, že mám podrobné odaečty, stejně jako vy, je vůbec nezajímalo. Ani je nechtěli vidět. Byla to poslední kapka. odešel jsem od nich, při nejbližší možné příležitosti. S reklamací si nedělejte moc nadějí. Pokud se tedy u RWE něco nezměnilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]