Nejste přihlášen/a.
Pravidelně si vždy 1.den v měsíci již několik let zapisuji stav měřidel plynu a elektřřiny. Dělám to pro svou vlasní kontrolu jak jsem na tom se spotřebou a taky se tím dá odhalit případný únik vlivem nějaké havarijní situace (což se mi už stalo) dříve než při vyúčtování tzn. třeba i za rok! Přišlo mi vyúčtování za plyn a napadlo mě zkontrolovat údaje ve vyúčtování. A samozřejmě je zde nezanedbatelný rozpor! Za 3 roky se (v součtu) RWE rozchází s mými záznamy o 940Kwh! Dočetl jsem se, že účtovaná částka by se neměla (tzn. se ale může) lišit o (víc jak) 3% od toho co si sami spočítáme . A ejhle, onen rozdíl je přesně 3% . Okrádá nás RWE tedy vědomně, plánovaně a záměrně o tuto, nevím kde vzatou, toleranci? Proč tady takováto tolerance vůbec je, na počítadlo snad vidíme všichni stejně ne? Proč to není někdy taky v náš prospěch?
Jedná se o plyn? V tom případě počítadlo plynoměru je v m3 plynu (v metrech kubických), dodavatel toto množství přepočítává na kWh podle měření výhřevnosti, atd...prý i v zájmu odběratele; aby mu nedodával méně výhřevný plyn... něco tady rweplyn.cz/...
Ale dle zjednodušeného vzorce 1m3 = 10,55 kWh to nelze přepočítávat globálně; RWE to přepočítává po jednotlivých obdobích...a je to "zjednodušený vzorec", chyba tam ve výpočtu bude ...
Případně kontaktujte dodavatele, reklamujte...nebo žádejte alespoň vysvětlení...
RWE jsou zloději. Kdysi, při výměně plynoměru mi naúčtovali o 1000m3 víc než bylo na plynoměru. Reklamace bvyla odmítnuta s tím, že ji nejde přezkoumat. Starý plynoměr byl bůhvíkde a to, že mám podrobné odaečty, stejně jako vy, je vůbec nezajímalo. Ani je nechtěli vidět. Byla to poslední kapka. odešel jsem od nich, při nejbližší možné příležitosti. S reklamací si nedělejte moc nadějí. Pokud se tedy u RWE něco nezměnilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.