Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeslo - protáhnu ho dveřmi?

Od: adibai odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

chci si koupit do bytu křeslo, asi ušák - dveře máme 80 cm, veškerá křesla, která se mi líbí, dělají v šířce 80+ cm.

Máte někdo zkušenost s tím, že se křeslo do bytu dostane, i když je širší než dveře? Např. že by se otočilo na bok, opěrkou by se dostalo za dveře, otočilo za roh víc do pokoje...že by pak třeba prošlo...?
Nemám moc představivost, ani si to neumím vypočítat.
Co vy na to, máte zkušenosti?
Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Máme zkušenosti i představivost. K tomu je potřeba vidět nejen to křeslo, ale i umístění dveří a případná užší průchozí místa. Ale nestalo se mi, že bych něco někam nedostal.

krtek*
hodnocení

0x

a pohádku Pat a Mat jste viděl/viděla? :) přesně tak jak jste to popsal/popsala tak se to dělá

adibai
hodnocení

No právě, viděla. Nerada bych, aby došlo na pilu a izolepu :-D

ovczaak*
hodnocení

0x

většinou to jde tak,jak jste popsala,chce to mít kolem dveří místo,případně i dveře vysadit. nedávno jsem vystěhovával rohovou sedačku. když si ji paní koupila,čtyři chlapi s ní bojovali,aby ji dostali do bytu. ven jsem ji dostal sám,ti chlapi nevěděli,že se dá rozebrat. většina současného nábytku se dá nedestruktivně rozložit

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak jsem to přeměřil - křeslo má v nejširší (horní) části 90 cm a dveře jsou 83 cm. Určitě to půjde po otočení křesla na jeho bok a "obtočení" kolem zárubně. Pokud jsou "futra" z jedné strany hned u stěny, tak asi vysadíte dveře a zvolíte směr, kde je volno (není zeď). Tedy, pokud nepůjdou dveře zcela otevřít. Zdravím!

hodnocení

0x

Bude záležet i na tom, co hned za dveřmi je. Protože se s křeslem, skříní, gaučem, srolovaným kobercem musíte točit a vytáčet. Rovně to nejde!

hodnocení

0x

Jen jednou jedinkrát se mi stalo, že se kus nábytku musel rozebrat, jednalo se o skříň 200 x 140 cm. Hluboká 60 cm. Ta se fakt musela kvůli jednomu místu rozložit. Jinak vše ostatní se vždy dostalo kam bylo potřeba. Pravda, někdy se muselo přestěhovat půl místnosti nábytku, vysadit dveře z pantů a podobný radosti, ale vždy se prošlo.

Takže bych se toho takřka nebál, pokud to nebude do nějaký uzounký špeluňky, projde to.

ovczaak*

jenyk,já viděl barák,u kterého byla přilepená malá dílnička a v ní obrovský,masívní luxusní ponk, já ho chtěl koupit,ten ponk. bohužel z toho sešlo,ten stůl prostě nešel ven. potom jsem zjistil,že borci udělali podlahu,postavili ponk a kolem postavili místnost...*frajer*

Já koupil skříň 202x210x60 s nástavcem 43x210x60. Toho blba, co to kreslil dostat do ruky, tak ho na místě zlynčuju. Musel jsem vyklidit celou místnost, aby to bylo jak smontovat. Blbec konstruktér nábytku asi nevěděl, že futra mají na výšku tak 197. Jinak bych se bál. Domů nedostanu bez demontáže ani jídelní stůl. Dvě nohy musí dolů. Předsíň je moc úzká...

novisls
hodnocení

0x

Otvorem 76 cm jsem nedávno při malování obýváku protahoval křeslo půdorysných rozměrů cca 90×90 cm a udělal jsem to přesně jak píšete v druhém odstavci!

hodnocení

0x

Bez větších problémů jsem letos dostal 80 cm mražák do špajzu, kde máme 60 cm dveře.

doplněno 21.11.16 21:14:

Oknem. *smich*

hodnocení

0x

Nemusíte mít vůbec strach, výrobce s tím počítá, aby jeho křeslo šlo pronést dveřmi běžných rozměrů, jinak by jeho zboží bylo neprodejné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]