Nejste přihlášen/a.
Jaké máte zkušenosti s domácí pekárnou? Můžete mi prosím doporučit nějakou značku a typ?
Záleží na Vašich požadavcích a ceně, kterou budete akceptovat. Pekárny mají různě velké nádoby (některá jednu, některá dvě), a rozdíl je i ve funkcích. Může jen péct, může si sama přidávat semínka, může dělat jogurty, džem. Taky velikost nádoby je individuální požadavek. Já chtěla velkou, aby si sypala sama semínka, uměla džem a aby se hák z těsta sám vyklopil a nezůstával v těstě. Jsem s ní velmi spokojena. Senkor SBR 0950SS.
nekupovat hlavně nejvíce běžné šmejdy,u kterých se nedá ani nastavit v minutách délka pečení apod.Místo toho tam mají v programu jen jak chcete pečený chleba.Např.tmavá kůrka,světlá kůrka a podobné debility a přitom tam nemají v programu ani libovolné nastavení délky doby pečení v minutách,což je logicky ta nejzákladnější věc,ale některé přihlouplé výrobce to nenapadne..Eta většinou má nastavitelnou délku v minutách
Hned se jdu podívat, mám jí za rohem. Je fakt, že jí máme už několik let. Žena už moc nepeče, různé směsi jsme nakupovali i v Německu a Rakousku. Docela mě ten chleba z toho chutná (chutnal). Když jsem to propočítával cenově tak mě vyšel bochník tak na cca 30 - 40 kč. podle mě se dá namíchat i vlastní směs, určitě i cenově příznivější, jenže k tomu jsem se zatím nedostal. Je to Kenwood BM 450, ten mohu doporučit. Ten peče dobře.Sám jsem tomu nevěřil, je fakt, že to poměrně dlouho trvá a hlavně si pak nesmíte kousnout do toho míchače, ale je to rozhodně zajímavá alternativa.
Žitná mouka 20Kč/kg, pšeničná od 8Kč/kg, sůl do 5Kč/kg, kmín velké balení 500g asi za 80Kč/kg, voda. Zrovna si peču vlastní kváskový žitný chléb v troubě. Až najdu pekárnu, která nebude mít přednastavené programy, tak si jí koupím. Bohužel jsem měla tu "čest" s pekárnou s programy a ta mi naprosto nevyhovuje.
Už 5 let mám pekárnu Eta "Harmony +". Má čtyři háky, dva malé, na menší množství těsta a dva velké na skoro jedno kilo mouky. Jsem s ní nesmírně spokojená a u mne teda pracuje každý týden minimálně jednou, protože si si peču svůj chleba a ten mi vystačí na týden. Jinak v ní míchám těsta na buchty, kynuté knedlíky a prostě všechna kynutá těsta. Ale dá se v ní péci těsto i nekynuté, péci třeba "bábovky" a dělat marmeláda. Bávky jsou v úvozkovkách proto, že konečný výrobek samozřejmě nemá tvar typické bábovky, jen ten obsah je stejný. To jsem nedělala, marmeládu dělám jinak. Tahle "Eta Harmony +" pak nebyla dlouho k dostání, ale myslím že ji znova mají. Ale už nemá v příslušenství 4 hnětací háky, ale jenom dva. Rozhodně nekupujte pekárnu s jedním hnětacím hákem. Těsto je nedostatečně prohnětené. Má to kamarádka a není vůbec spokojená.
To mě teda přijde, že máme jen jeden hnětací hák, a docela to stačí. Je fakkt, že těmto přístrojům sám moc nevěřím.Mě na to stačí vlastní ruce a dobrá trouba.
Proto také píšete, že těmto přístrojům nevěříte a raději používáte vlastní ruce. Jeden hák opravdu nestačí a proto používáte ty vlastní ruce. Já nemusím.
Jak vidím, tak bychom se jenom dohadovali. Vám to stačí, přesto upředňostňujete vlastní ruce. Já jsem hodně náročná a vím jak musí být těsto propracované, aby to stačilo mně. Kdybych nejedla a neviděla těsto z té pekárny s jedním hákem, tak bych mlčela. A abych teda řekla všechno, tak ta kamarádka měla tu pekárnu dávno přede mnou, ale když mi dala ochutnat ten její chleba a jiné pečivo, tak mne to nijak nenadchlo. Nechutnalo mi to a raději jsem používala své ruce jako Vy. Ale pak jsem se po několika letech poté rozhodla tu pekárnu koupit. Tenkrát byla v nějaké akci a já měla peníze nazbyt. Kupovala jsem ji s nedůvěrou. Pak jsem se do toho pustila a opravdu jsem stála u toho přístroje a sledovala jak se to hněte a byla jsem doslova u vytržení. A s výsledkem jsem byla nadmíru spokojena. Směsi si dělám sama, nekupuji nic v pytlíkách, žádné polotovary. Ráda bych Vám dala ochutnat můj chleba. Ale také jsem přesvědčena, že ten Váš, ručně uhnětený je rovněž vynikající. Akorát že ten přístroj opravdu práci ulehčí a ušetří čas a energii. Jediné co je možná pro někoho protivné je to, že má chleba tvar té formy. Mně to teda už nevadí. Ale to uhnětené těsto se dá vyndat a vytvarovat do pecnu a vsadit ho do normální trouby. Také jsem to už udělala, protože mi zpočátku také trochu vadilo, že to není bochníček. Ale už to nedělám, protože to je jen práce a energie navíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.