Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nám dotaz jak vyrábět ekologické palivo a jaké jsou ceny výroby ,pelet ,briket atd
je potřeba nějaké zařízení, minimálně příslušný lis, možná také nějaký drtič nebo řezačku, rozdružovač podle toho z čeho budou. Dále také asi nějaké balící zařízení. Cena je samozřejmě závislá na nákladech, objemu výroby. To tak na úvod, nerad, ale odkáži na tisíce článků na internetu, na tohle není možné odpovědět když nejsou informace.
Ahoj Alfe.Já vím že na netu je sposta odkazů ale hledám spíše někoho kdo se tím má nějaké osobní zkušenosti ,nikdy sem výrobu ani nic podobného neviděl a proto hledám rady i toho typu že bych se přijel podívat (Karlovarský,Plzeňský,kraj).Zatím se snažím sehnat informace ,později bych se tomu možná věnoval i jako podnikatel nebo bych si tím přivydělával díky Pavel
škoda, že to nebylo uvedeno v dotazu takhle pěkně celé, hledám někoho kdo u Plzně vyrábí brikety protože ...
Dobrý den.
V Plzni dělá brikety velká firma Holztherm. Dováží a prodává i vše potřebné k výrobě briket. V současné době je však problém sehnat materiál na výrobu briket a pelet. Dokud si nezajistíte jeho přísun, nepouštějte se do toho.
Děkuji za radu ,dodávky materiálu a vlastního pěstování dřevní hmoty by zatím neměl být problém (zatím mám přislíbenou dodávku ) pěstování je otázka 3-5 let.Potřeboval bych ale vydět konkrétní výrobu i malovýrobu a potřeboval bych znát ceny dřevní hmoty i finálních výrobků ,to znamená že se potřebuji dopočítat toho abych nebyl prodělečný ,kolik musím vyrobit v tunách aby se mě vůbec tenhle nápad vyplatil
Záleží v jakém rozsahu se do toho chcete pouštět.
Pokud jen pro sebe, je možné sehnat peletovací lisy od nějakých 30.000,- bez DPH. Pokud to chcete rozjet ve velkém, počítejte s několika miliony.
Doporučuji Vám tuto diskuzi: www.tzb-info.cz/t.py
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.