Dobrý den, prosím poraďte mi Váš názor na výměnu klasických dveří za šoupací (případně i shrnovací) v panelovém bytě. Přijde mi to jako velká úspora už tak malého prostoru. Máte s tím někdo praktickou zkušenost? Jediné co vím určitě je-mít možnost někam tyto dveře odšoupnout, ale jak je to s futry,finančně, zvládne se to doma s šikovným manželem,apod? předem moc děkuji.
Mám doma si polovinu dveří zašupovacích. V současné době jsou koženkové. Měl jsem i lamelové omělohmotové , ale po dvaceti letech používání se už rozlámaly. Do kovových futer je možno dát klasické samořezné šrouby. Šikovný manžel, to velmi lehce zvládne. Nevýhod aje, že při průvanu se můžou vylomit. Musí se na to dávat bacha, ale za ta léta jsme si všichni zvykli.
Šoupačky mám doma několikety. Nebyly zrovna levné (bral jsem ty kvalitnější), ale slouží k plné spokojenosti již několik let. Jejich montáž jsem prováděl současne s obložením dveří. Není to těžké, ale doporučuji si pořádně přečíst montážní návod, hlavně co se týče rozměrů. Prodávané shrnovačky jsou "univerzální" a tak je bude patně nutno trochu přizpůsobit. Než začnete něco zkracovat, raději to ještě jednou v klidu přepočítejte. Cesta zpět nevede. Ještě jedno upozornění . Po namontování dveří máte rázem z osmdesátek zhruba šedesátky. Takže pozor na případné stěhování nábytku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.