Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokartonový strop

Od: udo144® odpovědí: 8 změna:

zdravím,

budu dělat sádrokartonový strop na chodbě šířky 2,6m. Desky jsou šířky 1,25m tzn. při dvou vedle sebe zbyde pruh 10 cm. Není to z nějakého důvodu nazávadu? Nebylo by lepší jednu desku (podélně) uříznout aby byl zbytkový rozměr větší? Popř. kolik? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

prodávají se i desky dlouhé 2,6 m.

hodnocení

mě jde ale o šířku

albatros498022*
hodnocení

0x

A co dát desky příčně a nikoliv podélně.

hodnocení

tak se to ale nedělá, i dle postupu výrobce se desky mají dávat delším rozměrem kolno k profilům. Předpokládám, že je pro to nějaký důvod...

Tak proč se ptáte?

robin1*
hodnocení

0x
Ptáte se správně. Za cenu většího prořezu, bych já začal polovinou desky, pokračoval celou a skončil dořezem. Tedy 62+125+73 cm.
doplněno 19.11.16 13:38: Nevím zda je to tak přímo v technickém listu, ale v obou směrech mám zásadu krajní deska min 50 cm.
hodnocení

ano, takhle se mi to zdá příhodnější, alespoň dle nějakého kutilského citu. Rád bych však nějakou zkušenost nebo pravidlo kterým se v takovém případě řídit jako např. že příliš tenký proužek může časem nějak "pracovat", kroutit se nebo tak něco což by způsobilo nerovnosti apod... popř. že nic nehrozí a lze to takto udělat...nevím tuto zkušenost nemám a proto se ptám.

proužek 10cm vam prcovat nebude,tmelit budete vždy 2 podélne spoje,jde pouze o to aby jste zbytečně neměl velký odpad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]