Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě bytu - vaše zkušenosti

Od: pepa5563 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Máte zkušenost z poslední doby s koupí bytu v Praze? Za uplynulé 2 týdny jsem oběhal snad 10 bytů, z toho u 3 jsem měl zájem o koupi. A od majitele mi ve všech případech bylo sděleno, že nejsem první a byt prodá nejvyšší nabídce.

Abych řekl pravdu, tak cena panelového bytu +- kolem 2,5 milionu (2+kk) mi přijde už tak dost vysoká, přesto jsem vždycky nabídl, že můžu dát navrch ještě 100 tisíc. Po pár dnech mi všichni oznámili, že našli jiného zájemce. Naposledy teď :(

Měl jsem smůlu nebo je to teď v Praze (resp. na realitním trhu) takovéhle všude, máte někdo podobnou zkušenost z poslední doby?

P.S. všechny inzeráty byly inzerovány s uvedenou cenou, žádné "nejvyšší nabídka byt dostane"...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, máme-syn. Měl zcela jasnou představu, v jaké lokalitě a jaký byt. Kupoval přes realitku, některé byty byly prodané ještě v ten samý den, co vyšel inzerát, ani nebylo možné jít na prohlídku a byly hned fuč. Také v tom asi hrála roli daň z nabytí, hodně lidí chtělo koupit ještě v době, kdy ji platil prodávající a samozřejmě také sazby hypoték, které se budou určitě navyšovat, některé banky už mění podmínky. 2 týdny na koupi bytu nic neznamenají, určitě budete hledat déle.

danys*
hodnocení

0x
Tak to preju dobre pořízení. S byty to je ted celkem problem. A kort v Praze. Byty,které se dlouho nedařilo prodat se prodávají, většina bytu za nehorázné peníze. 2kk před rekonstrukci,jádro umakart za 2,5 mega atd. Já sháněl cca.pul roku a nic. Nakonec prodával byt kamarád, takže i cena byla více než solidní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]