Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, dá se bez výměny nějak opravit propálená pracovní deska v kuchyni od horkého hrnce? Myslím tím nátěr či něco podobného.
Děkuji Řezníčková
Záleží na velikosti propálení a dekoru. Manželce se podařilo před pár lety propálit do boule jen poměrně malé místo, cca 1x1cm na dekoru kamene. Zabrousil jsem to až do zdravé části, nabarvil a vyplnil bezbarvým dvousložkovým lepidlem. Když to opravené místo chci najít, tak se musím chvíli snažit.
Kdyby to bylo trochu větší, dejme tomu do 4x10 cm, bylo by možné vyříznout poškozené místo a vlepit do něj přesně vyříznutou fólii ze stejného dekoru, prodávají se jako hrany na kuchyňské desky.
Ale jestli je to celé kolo od hrnce a vypálené do hloubky, tak nic moc nenaděláte. Pokud jen povrchově nahnědlé a neudělalo to bouli, tak to půjde trochu zamaskovat obroušením povrchové nejvíc zahnědlé vrstvy smirkovým papírem. Ona je ta fólie pracovních desek socela slušně tlustá.
Dobrý den,
moc děkuji za podrobnou radu. Syn mi to spálil horkým hrncem a manžel se k tomu staví negativně, nechce s tím prostě nic mít. Jsou to takové 4 zahnědlé skvrny, jak popisujete, ne zrovna hluboké a i já jsem uvažovala o tom, že to zbrousím smirkovým papírem - tak uvidíme, když se nepovede, stejně nás čeká asi výměna desky, je už starší a trochu poničená.
Ještě jednou moc děkuji.
Řezníčková
Dobrý den, opravit tak, aby to dobře vypadalo a dlouho vydrželo, to nejde - je to horkem změněná struktura povrchu. Snad zakrýt např. kusem nerezového plechu. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.