Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové topné měřidlo v paneláku

Od: panzerdragon* odpovědí: 8 změna:

ahoj, budeme hlasovat o výměně topných měřidel za digitální, co to obnáší? jen výměnu toho měřidla nebo i hlavici za programovatelnou?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

bydleni.idnes.cz/...

Máme s dálkovým odečtem-Siemens, takže nám nikdo neleze do bytu a je to super. Jen nasadili měřák, za chvíli byli hotoví.

doplněno 15.11.16 18:40:

Jj, jen dali měřák, nic jiného. Určitě doporučuji s tím dálkovým odečtem, aspoň Vám různá individua nebudou každoročně prolézat byt a nebudete muset trčet doma ;)

panzerdragon*
hodnocení

a hlavice zůstala stejná?

A proč by se měla měnit?

panzerdragon*
hodnocení

slyšerl sem od kolegy z novostavby, že má to teplotní čidlo přímo v hlavici a odečet se dělá na hlavici

rora*

Nic takového neznám. Ano, dělají se digitální programovatelné termostatické hlavice, třeba od Danfossu. heating.danfoss.com/... ale ty rozhodně neměří teplo. Navíc to není nejlevnější záležitost (za mě se prodávaly kolem tisícikoruny). Možná se nějaká novinka objevila během mojí rodičovské dovolené, i když o tom trochu pochybuj. Nevím, jak ostatní firmy, ale ta, ve které jsem zaměstnaná, nabízí při pravidelných výměnách indikátorů topných nákladů a vodoměrů přechod na dálkově odečitatelné verze, neboť odpadá to, co lidi nemají rádi, tedy vstup do bytu. Zároveň si ale měřiče můžete odečítat sám, pokud jste tak zvyklý. Pokud tedy máte možnost zasáhnout do hlasování, určitě hlasujte pro dálkový odečet. Je to pohodlnější pro vás a urychlí to čas i odečítačům.

Liberecká univerzita má patentovaný nějaký geniální systém kde se nějak měří teplota na vstupu a výstupu radiátoru a odpadá klaické měřidlo umístěné na tělese .přes elektronicky řízenou hlavici zároveň odesílají hodnoty na nějaké cebtrální úložiště...Je to hezké je to digitální a hlavně je to drahé-krom pořizovacích nákladů provozní poplatky za každoroční údržbu a sběr dat

panzerdragon*
hodnocení

já právě mam digitální programovací hlavice, i s okenníma čidlama a přístupem přes internet na ovládání všeho, tak sem trochu znejistěl jestli se s novými měřiči nebude měnit i hlavice protože to by mi narušilo ten systém co sem doma vybudoval :)

ale tohle vypadá skutečně jen na výměnu měřiče, bezdrýtovej by byl super, to určitě budu tllačit na schůzi

krtek*
hodnocení

0x

v paneláku se v 99% případů mění pouze ta pixla co je na topení...vzhledově je stejná jen má v sobě ten čip na dalkovej přenos..pak jen typek příjde k rohu baráku...a všechno se mu stáhne jak aktualizace do telefonu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]